Παρίσι προς Άγκυρα: Αξιωνουμε αλλαγή της πολιτικής Ερντογάν – Ανάκληση του Γάλλου πρέσβη

Η γαλλική προεδρία κατήγγειλε σήμερα ως «απαράδεκτες» τις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, περί ανάγκης του Γάλλου ομολόγου του Εμανουέλ Μακρόν, για «ψυχιατρικό έλεγχο», ανακοινώνοντας ότι το Παρίσι ανακαλεί για διαβουλεύσεις τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Άγκυρα.

«Οι δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν είναι απαράδεκτες. Η προκλητικότητα και η αγένεια δεν αποτελούν μέθοδο. Αξιώνουμε από τον Ερντογάν να αλλάξει την πορεία της πολιτικής του, διότι είναι επικίνδυνη από κάθε άποψη. Δεν εισερχόμαστε σε ανώφελες πολεμικές και δεν αποδεχόμαστε τις προσβολές», σχολίασε το Ελιζέ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η γαλλική προεδρία σημείωσε «την απουσία συλλυπητήριων μηνυμάτων και μηνυμάτων συμπαράστασης εκ μέρους του προέδρου της Τουρκίας μετά τη δολοφονία του Σαμιέλ Πατί», του καθηγητή που αποκεφαλίστηκε πριν από μία εβδομάδα σε μια ισλαμιστική επίθεση, κοντά στο σχολείο του, στα προάστια του Παρισιού.

Νωρίτερα ο Γάλλος πρόεδρος είχε δώσει άδεια για τη φωταγώγηση κυβερνητικών κτηρίων με τα επίμαχα σκίτσα του Charlie Hebdo.

Έξωα από τα κτήρια έχουν αναπτυχθεί αστυνοιμικές δυνάμεις

Το Ελιζέ επισημανε, επίσης, τις «πολύ προσβλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τις τελευταίες ημέρες, ιδίως το κάλεσμα για μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος