Επίσκεψη του Βολοντίμιρ Ζελένκσι στη Γερμανία που ενέκρινε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένκσι ευχαρίστησε τη Γερμανία για τη στήριξή της κατά τη συνάντησή του με τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ- Βάλτερ Σταϊνμάγερ, στην πρώτη του επίσκεψη στο Βερολίνο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Ζελένσκι έφτασε στη γερμανική πρωτεύουσα το βράδυ του Σαββάτου 13/5 από τη Ρώμη όπου συναντήθηκε με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι και τον πάπα Φραγκίσκο. Πέταξε με γερμανικό κυβερνητικό αεροσκάφος, το οποίο συνόδευσαν στον γερμανικό εναέριο χώρο πολεμικά αεροσκάφη της Λουφτβάφε.

«Στην πιο κρίσιμη στιγμή στη σύγχρονη Ιστορία της Ουκρανίας, η Γερμανία περήφανη που είναι μια πραγματική φίλη και ένας αξιόπιστος σύμμαχος», έγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος στο βιβλίο επισκεπτών της γερμανικής προεδρίας. «Μαζί θα κερδίσουμε και θα φέρουμε την ειρήνη πίσω στην Ευρώπη».

Ο Ζελένσκι πρόκειται να συναντηθεί με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς και μέλη του υπουργικού συμβουλίου, προτού μεταβεί στο Άαχεν για να παραλάβει το βραβείο Καρλομάγνου.

Η Γερμανία ανακοίνωσε νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 2,7 δισεκ. ευρώ για το Κίεβο, το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία. Παράλληλα δεσμεύθηκε να στηρίζει την Ουκρανία για όσο διάστημα χρειαστεί.

Ο Ζελένσκι έκανε λόγο για ένα «ισχυρό πακέτο» σε ανάρτησή του στο Twitter, στην οποία άφησε να εννοηθεί ότι με τους Γερμανούς αξιωματούχους θα συζητήσει για την παροχή όπλων στη χώρα του, περιλαμβανομένων συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας, για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας μετά τον πόλεμο, όπως και για την υποψηφιότητά της να ενταχθεί στην ΕΕ αλλά και για θέματα ασφαλείας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters- AFP

Σχετικές ειδήσεις

Στο Βερολίνο ο Ουκρανός πρόεδρος

Ζελένσκι στη Γερμανία: Συνάντηση με Σολτς και «Βραβείο Καρλομάγνου»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος