Επιμένει ο Ακάρ: Θετική προσέγγιση των ΗΠΑ για τα F-16

Array

Θετικές εξελίξεις στο θέμα της πώλησης των μαχητικών F-16 επιμένει να βλέπει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Σύμφωνα με τον σημερινό τουρκικό τύπο και ιστοσελίδες, ο ΤΥΠΑΜ Χουλουσί Ακάρ απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά την κοινή συνέντευξη τύπου με τον Φινλανδό ομολογό του Antti Kaikkonen ο οποίος βρέθηκε την Πέμπτη (8/12)στην Άγκυρα.

Σχετικά με την κατάργηση των περιοριστικών όρων στην πώληση των F16 στην Τουρκία στο τελικό κείμενο των αμυντικού προϋπολογισμού των ΗΠΑ, ο Ακάρ δήλωσε ότι συνεχίζονται οι εργασίες για την προμήθεια 40 F-16 και τον εκσυγχρονισμό 79 αεροσκαφών, που ανήκουν στη Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας και ότι καταβάλλονται προσπάθειες ώστε ότι αυτές οι εργασίες να ολοκληρωθούν «με θετικό και γρήγορο τρόπο».

«Παρακολουθούμε στενά όλες τις εξελίξεις και τις εργασίες. Βλέπαμε πάντα μια θετική προσέγγιση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών. Με βάση αυτές τις θετικές προσεγγίσεις, αναμένουμε τώρα θετικά και συγκεκριμένα βήματα από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Θέλουμε αυτές οι εργασίες και η διαδικασία να ολοκληρωθούν με θετικό τρόπο» είπε.

Τονίζοντας ότι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μάχονται εναντίον τρομοκρατών και ότι ο μοναδικός τους στόχος είναι οι τρομοκράτες, ο Ακάρ είπε: «Αναμένουμε την απαραίτητη συνεισφορά από τους Συμμάχους μας, ιδιαίτερα τη Φινλανδία, να υποστηρίξουν τις προσπάθειες προμήθειας και εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεών μας, τόσο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας όσο και στην εκπλήρωση των καθηκόντων μας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ».

Ο υπουργός Ακάρ είπε επίσης ότι εξέφρασε την ενόχληση του και την ανησυχία του «για τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες που διεξάγονται από την τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG και τους υποστηρικτές της στη Φινλανδία».

Ανταπόκριση – Τουρκία: Αριάνα Φερεντίνου 

Διαβάστε ακόμα:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος