Προκαλεί ο Μ. Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα παραβιάζει τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα

Array

Τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής της «Τουρκικής» Μειονότητας Δυτικής Θράκης δέχτηκε την Πέμπτη, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Υπουργείο Εξωτερικών. Μετά τη συνάντησή της, ο Τούρκος ΥΠΕΞ έκανε μία ανάρτηση στο Twitter κατηγορώντας την Ελλάδα ότι παραβιάζει τη συνθήκη της Λωζάνης και τα ανθρώπινα δικαιώματα της «τουρκικής» μειονότητας.

Σε ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Twitter, ο Τσαβούσογλου επέκρινε και πάλι την Ελλάδα, επειδή όπως ισχυρίζεται «συνεχίζει επίμονα να παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα της «τουρκικής» μειονότητας. Τα αδέρφια μας στη Δυτική Θράκη δεν ήταν ποτέ και δεν θα είναι ποτέ μόνοι!», ανέφερε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Το tweet του Τούρκου υπουργού, συνοδεύεται από γραφιστικό πίνακα, όπου αναφέρονται μεταξύ άλλων: 

  • Ο νέος νόμος της Ελλάδας περί Μουφτείας είναι αντίθετος με τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 και στερεί από την «Τουρκική» Μειονότητα τα βασικά της δικαιώματα.  
  • Η Ελλάδα κατάσχει τις περιουσίες τουρκικών ιδρυμάτων στην Δυτική Θράκη.
  • Η Ελλάδα κάνει διακρίσεις εναντίον της «Τουρκικής» Μειονότητας εφαρμόζοντας κατά το δοκούν οικονομικούς ελέγχους και επιβάλλοντας φορολογικά πρόστιμα. 
  • Η Ελλάδα έχει κλείσει πάνω από 90 δημοτικά σχολεία της «Τουρκικής» Μειονότητας τα τελευταία 15 χρόνια και δεν επιτρέπει το άνοιγμα νέων τέτοιων σχολείων.
  • Η Ελλάδα δεν επιτρέπει την ανακαίνιση ή επέκταση των υπαρχόντων σχολικών κτιρίων της «Τουρκικής Μειονότητας». Η Ελλάδα εμποδίζει τον διορισμό ικανού αριθμού Τούρκων δασκάλων για να εργαστούν στα σχολεία της «Τουρκικής» Μειονότητας.  Η Ελλάδα επίσης εμποδίζει την αναβάθμιση της ύλης των Τουρκικών μαθημάτων. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος