Λ. Ραπτάκης: Ο Μενέντεζ μπορεί να ασκήσει βέτο για τα F16 (video)

Array

ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

O Μπομπ Μενέντεζ έχει το δικαίωμα να ασκήσει βέτο στο εάν θα πάρει η Τουρκία τα F16 δήλωσε στην ΕΡΤ, ο Ελληνοαμερικανός γερουσιαστής του Ροντ Άιλαντ, Λεωνίδας Ραπτάκης, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες. Ο κ. Ραπτάκης λέει μάλιστα ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες περιμένουν τι βήματα θα κάνει η Άγκυρα.

Όπως τόνισε ο κ. Ραπτάκης: «Νόμιζαν ότι θα πάρουν τα F35, δε θα τα πάρουν, τώρα με τα F16 το Κονγκρέσο και οι ρεπουμπλικάνοι και οι δημοκρατικοί έχουν στείλει μήνυμα. Περιμένουν να δουν τι βήματα θα κάνει η τουρκική κυβέρνηση. Αυτά που κάθε μέρα ακούμε έχουμε ζαλιστεί, έχουμε κουραστεί, δε μιλάω μόνο για τους 40 Ελληνοαμερικανούς εκλεγμένοι, μιλώ για τους ξένους, έχουν βαρεθεί κάθε μέρα τα ίδια και τα ίδια. Δεν παίρνουν την Τουρκία στα σοβαρά».

Η Τουρκία πρέπει να αποδείξει ότι είναι καλός γείτονας και να σταματήσει την προκλητική ρητορική είναι το μήνυμα που στέλνει ο Γερουσιαστής του Ρόντ Άιλαντ, Λεωνίδας Ραπτάκης, ο οποίος είναι επικεφαλής αποστολής της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού που βρίσκεται στις Βρυξέλλες για επαφές στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΝΑΤΟ.

Ακολούθως ο κ. Ραπτάκης συμπλήρωσε: «Ο Μενέντεζ έχει το δικαίωμα, να κάνει βέτο για το εάν θα πάρει τα F16.Αν είναι να πάρει κάτι η Τουρκία πρέπει να δείξει ότι είναι καλός γείτονας.

Εμείς από την Αμερική θα τους στέλνουμε σοβαρό μήνυμα και θα είναι δύσκολα εάν δεν μπορεί να αλλάξει τον τόνο η τουρκική κυβέρνηση, να δεχτεί ότι είναι καλός γείτονας, να σταματήσει να μιλάει καθημερινά για εισβολή».

Ερ: Πιστεύετε ότι μετά τις εκλογές στην Τουρκία μπορεί να σταματήσει τις απειλές;

Λ. Ραπτάκης: «Είναι θέμα εκλογών. Ξέρουμε ότι κάθε πολιτικός πρέπει να στείλει ένα μήνυμα στο λαό για να μπορεί να νικήσει. Αυτό είναι άσχημο μήνυμα.

Θέλουμε να βγει πάλι ο Πρόεδρος Ερντογάν, όμως όχι με τέτοια γλώσσα, όχι με τέτοιο μήνυμα. Ο Ερντογάν είναι πρόεδρος πάνω από 20 χρόνια, τον σέβομαι, τον σεβόμαστε όλοι σαν Πρόεδρο και πρέπει να αλλάξει τουλάχιστον, να έχουμε καλύτερες σχέσεις και μπορούμε να δουλέψουμε καλύτερα όλοι μαζί μεταξύ της Ελλάδας, της Κύπρου και της Τουρκίας. Όσον τονίζει αυτό το μήνυμα δεν είναι σωστό».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος