Έλληνας κάτοικος της Βαλένθια στο Ertnews: Η φωτιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα

Tέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, 14 αγνοούνται και 5 είναι οι τραυματίες, ανάμεσα τους και 4 πυροσβέστες, όλοι εκτός κινδύνου στην πυρκαγιά σε 14ώροφο κτήριο κατοικιών στην Βαλένθια που επεκτάθηκε με τρομακτική ταχύτητα. Οι τραυματίες κυρίως έχουν αναπνευστικά προβλήματα αλλά είναι όλοι εκτός κινδύνου.

Δίπλα στο κτίριο που τυλίχτηκε στις φλόγες, μένει και ένας Έλληνας, ο Πέτρος Ορφανίδης, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Update» της ΕΡΤ.

«Τώρα είμαι μέσα στο γραφείο μου, το οποίο είναι 300 μέτρα από τον χώρο, από την πολυκατοικία που κάηκε και στην ίδια πολυκατοικία που έχω το γραφείο μου, έχω και το σπίτι μου και ήταν ο γιος μου, μάλιστα που έκανε τα μαθήματά του εκείνη την ώρα και με πήρε τηλέφωνο και μου λέει μπαμπά έχει τρομερή πυρκαγιά, βλέπω και πολλούς καπνούς και στην αρχή νόμιζα ότι με κορόιδευε και κατεβήκαμε στον δρόμο και είδαμε μπροστά μας αυτό το τραγικό θέαμα».

«Η γειτονιά που βρισκόμαστε έχει μεγάλες πολυκατοικίες. Η δική μου έχει 150 διαμερίσματα και υποθέτω ότι και αυτή η πολυκατοικία εκεί έχει 130 με 140» ανέφερε ο κ. Ορφανίδης.

Αναφορικά με τα αίτια της πυρκαγιάς, ο ίδιος σημειώνει ότι «λένε πως μάλλον στον 7ο όροφο προκλήθηκε από ηλεκτρικό βραχυκύκλωμα και δυστυχώς ο ιδιοκτήτης ή ο ένοικος του διαμερίσματος εκείνη τη στιγμή δεν βρισκόταν σπίτι, διότι η ώρα ήταν 17:30 και ο κόσμος στην Ισπανία είναι ακόμα στις δουλειές ή στα γραφεία ή στα μαγαζιά, οπότε δεν ήταν οι κάτοικοι εκείνου του διαμερίσματος εκεί και δεν μπόρεσαν να τη σβήσουν έγκαιρα και δυστυχώς εξαπλώθηκε πάρα πολύ γρήγορα.

Να φανταστείτε ότι ξεκίνησε 17:30 και όταν εγώ έφτασα με τον γιο μου στις 18:10 είχε σχεδόν καεί ολόκληρη πολυκατοικία».

Ο κ. Ορφανίδης κλείνοντας επισήμανε ότι «όλοι στην Ελλάδα κοιτάχτε τους πυροσβεστήρες στα σπίτια σας, διότι εμείς κάναμε έλεγχο και είδαμε ότι είχαν λήξει τον Ιούλιο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος