Εκρήξεις στο υπό ρωσική κατοχή Μπερντιάνσκ κοντά στη Μαριούπολη – Στις φλόγες ρωσικό πλοίο

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι έπληξε ρωσικό μεταφορικό πλοίο που ήταν ελλιμενισμένο στην Αζοφική Θάλασσα κοντά στο πολιορκημένο λιμάνι της Μαριούπολης, ένα μήνα μετά τη ρωσική εισβολή.

«Το μεγάλο αποβατικό Orsk του στόλου της Μαύρης Θάλασσας των κατακτητών καταστράφηκε στο λιμάνι του Μπερντιάνσκ που κατέλαβε η Ρωσία», σύμφωνα με ανακοινωθέν του Πολεμικού Ναυτικού της Ουκρανίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου και πολλαπλασιάζονται τα βίντεο από το πλοίο που φλέγεται.

Δεν υπήρξε άμεση απάντηση στον ισχυρισμό από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και το Γαλλικό Πρακτορείο επισημαίνει ότι δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί η είδηση, την ώρα που χιλιάδες αναρτήσεις επισημαίνουν πως συνεχίζονται οι εκρήξεις στο πλοίο που είχε ελλιμενιστεί στο υπό ρωσική κατοχή Μπερντιάνσκ , ένα μικρό λιμάνι στην Αζοφική Θάλασσα με περίπου 100.000 κατοίκους που αποτελεί κόμβο για εξαγωγές άνθρακα, σιτηρών, ηλιελαίου, σιδήρου και άλλων.

Το ρωσικό κρατικό νέο πρακτορείο TASS νωρίτερα αυτή την εβδομάδα είχε περιγράψει την άφιξη δυνάμεων απόβασης ως «επικό γεγονός» που «ανοίγει ευκαιρίες στη Μαύρη Θάλασσα όσον αφορά την επιμελητεία», επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Το TASS ανέφερε ότι το πλοίο ήταν ικανό να μεταφέρει έως και 1.500 τόνους φορτίου.

Το Μπερντιάνσκ βρίσκεται περίπου 80 χιλιόμετρα (60 μίλια) δυτικά της Μαριούπολης, η οποία βρίσκεται σε στραγγαλισμό από τις ρωσικές δυνάμεις, ενώ περίπου 100.000 άνθρωποι εξακολουθούν να στερούνται νερού και ηλεκτρισμού.

Το Κίεβο λέει ότι περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην πόλη από τότε που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκίνησε την εισβολή του στην Ουκρανία πριν από έναν μήνα.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει περαιτέρω στη νότια Ουκρανία, αλλά ελέγχουν μόνο τη Χερσώνα, πόλη περίπου 200.000 κατοίκων.

Πηγή:AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος