Εκλογικό «χαστούκι» για τον Τζόνσον: Τριπλή ταπεινωτική ήττα για τους Τόρις

Τριπλή ταπεινωτική ήττα για τους Τόρις μετά τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών και την παραίτηση του προέδρου του κόμματος Όλιβερ Ντάουντεν, σημαντικό στέλεχος και σύμμαχος του Μπόρις Τζόνσον μεχρι σήμερα.

Το συντηρητικό κόμμα είχε να δει τέτοια αποτελέσματα από το 1945, ενώ η μεγαλύτερη κατάρρευση σημειώθηκε στο Tiverton και στο Honiton. Το αποτέλεσμα εκεί δημιουργεί ένα νέο ρεκόρ: η μεγαλύτερη ποσοστιαία πλειοψηφία των Συντηρητικών ανατράπηκε με τους Φιλελεύθερους δημοκράτες να θριαμβεύουν σε περιοχές που είχαν επικρατήσει οι Συντηρητικοί το 2019 με διαφορά 24.000 ψήφων, ενώ το Γουέικφιλντ στο δυτικό Γιορκσάιρ, παραδοσιακό προπύργιο του “κόκκινου τείχους”, επέστρεψε στα χέρια των Εργατικών.

Να παραιτηθεί ζήτησε ο λόρδος Χαουαρντ, πρώην ηγέτης των Τορις, ενώ ανάλογη ήταν και η θέση του δημάρχου του Λονδίνου Σάντικ Καν. Ο Τζόνσον βρίσκεται στη Ρουάντα, από όπου νωρίτερα δήλωσε οτι “πρέπει αναγνωρίσουμε ότι οι ψηφοφόροι περνούν μια δύσκολη στιγμή“.

Νομίζω ότι ως κυβέρνηση πρέπει να ακούω τι λέει ο κόσμος, ιδιαίτερα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι σχετικά με το κόστος ζωής, το οποίο νομίζω ότι για τους περισσότερους ανθρώπους είναι το νούμερο ένα ζήτημα” πρόσθεσε.

Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος