Η.Β: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος των Τόρις, Όλιβερ Ντάουντεν -Τρίτωσαν τα χτυπήματα για τον Μπ. Τζόνσον

Λονδίνο Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Νέο χτύπημα για τον Μπόρις Τζόνσον αποτελεί η παραίτηση του προέδρου των Τόρις, Όλιβερ Ντάουντεν.

Τα άλλα δύο χτυπήματα για τον Βρετανό πρωθυπουργό ήταν στις ενδιάμεσες εκλογές καθώς το κυβερνών κόμμα συνετρίβη στις  εκλογές του Γουέικφιλντ στο δυτικό Γιόρκσαιρ  και στο Ντέβον προκαλώντας νέες εντάσεις ανάμεσα στους Τόρις.

Οι Συντηρητικοί έχασαν με τους Εργατικούς να κερδίζουν το Γουέικφιλντ , την εκλογική περιφέρεια του Κόκκινου Τείχους και τους Φιλελεύθερους Δημοκρατικούς να κερδίζουν  στο Τίβερτον και στο Χόνιτον στο Ντεβον.

Μετά τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών, ο Πρόεδρος του Συντηρητικού Κόμματος Όλιβερ Ντάουντεν παραιτήθηκε και είπε σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε τα πράγματα ως συνήθως».

Ο πρώην σύμβουλος στο  Νο 10 της Ντάουνιγκ Στριτ, Τιμ Μοντγκόμερι, δημιουργός του ιστότοπου Conservative Home, είπε στο Sky News: «Οι ψηφοφόροι αντιδρούν στον χαρακτήρα του πρωθυπουργού.  Απορρίπτουν τον χαρακτήρα του. Δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτή την κατάσταση να συνεχιστεί».

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος βρίσκεται στη Ρουάντα για μια σύνοδο κορυφής της Κοινοπολιτείας, ευχαρίστησε τον Όλιβερ Ντάουντεν μετά την παραίτησή του από τη θέση του συμπροέδρου του κόμματος των Τόρις. Όμως επιμένει να αγνοεί τις εκκλήσεις να εξετάσει τη δική του θέση.

Τα δεινά των Τόρις στις κάλπες οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην κρίση του κόστους ζωής, και όχι στις  καταγγελίες εναντίον του ως ηγέτη δήλωσε ο Μπορις Τζονσον μετα τα κακά αποτελέσματα για τους Τορις των ενδιάμεσων εκλογών και την παραίτηση του προέδρου του κόμματος.

«Είναι απολύτως αλήθεια ότι είχαμε κάποια δύσκολα αποτελέσματα ενδιάμεσων εκλογών, νομίζω ότι ήταν μια αντανάκλαση πολλών πραγμάτων, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι οι ψηφοφόροι περνούν μια δύσκολη στιγμή τώρα”.

«Νομίζω ότι ως κυβέρνηση πρέπει να ακούω τι λέει ο κόσμος, ιδιαίτερα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι σχετικά με το κόστος ζωής, το οποίο νομίζω ότι για τους περισσότερους ανθρώπους είναι το νούμερο ένα ζήτημα.

«Τώρα αντιμετωπίζουμε πιέσεις για το κόστος ζωής, βλέπουμε αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, στο κόστος της ενέργειας, στο κόστος των τροφίμων – αυτό πλήττει τους ανθρώπους.

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα και σίγουρα θα κάνουμε, θα συνεχίσουμε, αντιμετωπίζοντας τις ανησυχίες των ανθρώπων μέχρι να το ξεπεράσουμε».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος