Εικόνες απόλυτης καταστροφής σε Μποροντιάνκα και Χοστομέλ – Βομβαρδισμοί στη Λόσοβα

Νέες σκληρές εικόνες και μαρτυρίες αποτυπώνουν τις θηριωδίες στην Μπούκα, με τον πρόεδρο Πούτιν -για πρώτη φορά- να τοποθετείται λέγοντας ότι είναι μια “χονδροειδή και κυνική προβοκάτσια”, από τις ουκρανικές αρχές.
Εικόνες απόλυτης καταστροφής έρχονται και από την Μποροντιάνκα, ενώ η μικρή πόλη Λόσοβα, στην περιφέρεια του Χαρκόβου, υφίσταται βομβαρδισμό με πυραύλους από τις ρωσικές δυνάμεις, ανέφεραν τα ξημερώματα αξιωματούχοι.

Έντεκα πτώματα βρέθηκαν σε χώρο στάθμευσης στο Χοστομέλ, προάστιο του Κιέβου, ανέφερε το βράδυ της Τετάρτης (6/4) στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα Ουκραΐνσκα Πράβντα, επικαλούμενη ανάρτηση του πρώην υπουργού Εξωτερικών Αρσέν Αβάκοφ.
Τα θύματα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι άμαχοι που σκοτώθηκαν από Ρώσους στρατιώτες. Οι πληροφορίες αυτές είναι αδύνατον να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.

Το Χοστομέλ, βορειοδυτικά της πρωτεύουσας, βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο στρατηγικής σημασίας όπου δόθηκαν σφοδρές μάχες ήδη από την έναρξη της εισβολής του στρατού της Ρωσίας την 24η Φεβρουαρίου. Οι περισσότεροι από τους 16.000 κατοίκους του τράπηκαν σε φυγή.

https://twitter.com/AvakovArsen/status/1511806549055918080?s=20&t=x-VTXRPHnIzJnWLvJk-oHQ
Την Τρίτη (5/4), ο επικεφαλής της τοπικής στρατιωτικής διοίκησης δήλωσε ότι αγνοούνται περίπου 400 κάτοικοι του Χοστομέλ και ότι οι αρχές έχουν αρχίσει έρευνες σε κελάρια και υπόγεια.

Βομβαρδισμούς με πυραύλους από τις ρωσικές δυνάμεις υφίσταται και η μικρή πόλη Λόσοβα, στην περιφέρεια του Χαρκόβου, στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες, σύμφωνα με ανάρτηση του δημάρχου Σερχίι Ζελένσκι στην πλατφόρμα Telegram. Δεν είναι σαφές ποιοι ακριβώς είναι οι στόχοι του βομβαρδισμού του ρωσικού στρατού.

Πριν από τρεις ημέρες, ο δήμαρχος παρότρυνε τους κατοίκους να εγκαταλείψουν την πόλη περίπου 55.000 κατοίκων. Σύμφωνα με ουκρανικά ΜΜΕ, έφυγαν περίπου 10.000 τις προηγούμενες 48 ώρες.

Την ίδια ώρα, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανέκτησαν τον έλεγχο προαστίων του Κιέβου όπως το Χοστομέλ, η Μπούκα και η Ιρπίν προ ολίγων ημερών.

Εν τω μεταξύ, νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Η Ουάσιγκτον προχωρά στον πλήρη αποκλεισμό της Sberbank, της μεγαλύτερης ρωσικής τράπεζας, και της Alfa Bank, απαγορεύει τις νέες επενδύσεις στη Ρωσία και αποκλείει τις συναλλαγές με μεγάλες κρατικές επιχειρήσεις. Κυρώσεις επιβάλλονται και σε μέλη της ρωσικής ελίτ, τις οικογένειές τους, αλλά και τα ενήλικα παιδιά του Πούτιν δηλαδή τις δύο κόρες του, Μαρία και Κατερίνα. Επίσης, η Ρωσία δεν μπορεί να πληρώνει ομόλογα με κεφάλαια που βρίσκονται στις ΗΠΑ, ενώ σκληρή απάντηση, ετοιμάζει και η ΕΕ.

Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν εναντίον δύο από τις μεγαλύτερες ρωσικές τράπεζες αποτελούν «απευθείας χτύπημα στον ρωσικό πληθυσμό», στους «απλούς πολίτες», δήλωσε χθες Τετάρτη (6/4) ο πρεσβευτής της Ρωσίας στις ΗΠΑ Ανατόλι Αντόνοφ, μετέδωσε το ρωσικό δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η καθυστέρηση της επιβολής εμπάργκο στο πετρέλαιο της Ρωσίας από τους Δυτικούς, κοστίζει ζωές Ουκρανών, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ζελένσκι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος