Δυσαρέσκεια ΗΠΑ για Τουρκία: Τα εμπόδια της Άγκυρας στην ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ (video)

Ψηλά στην ατζέντα της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου βρίσκεται η τουρκική στάση απέναντι στην ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, που έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στην Ουάσιγκτον.

Ανταπόκριση – Ουάσιγκτον: Λένα Αργύρη

Η στάση της Άγκυρας σε μια τόσο δύσκολη διεθνή συγκυρία, απότιμάται ως διάθεσή της να βλέπει τις σχέσεις της με την Δύση μέσα από ένα «πρίσμα συναλλαγής».

Συγκεκριμένα, εκτιμούν ότι αυτό που συμβαίνει βάζει νέα εμπόδια στην εξομάλυνση των διμερών σχέσεων και ουσιαστικά καθιστά τον στρατηγικό μηχανισμό επίλυσης κρίσεων που δημιουργήθηκε πρόσφατα «αναποτελεσματικό», σύμφωνα με πηγές στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ.

Τη δυσαρέσκεια αυτή του ίδιου του προέδρου μεταφέρει με σαφήνεια ο Άντονι Μπλίνκεν στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε μια πολύ δύσκολη συνάντηση που γίνεται στην Νέα Υόρκη και όχι στο State Department, ενόψει μάλιστα και της υποδοχής της ηγεσίας Φινλανδιας και Σουηδιας στον Λευκό Οίκο, την Πέμπτη.

Ακόμη, στο ήδη βαρύ κλίμα έρχεται και προστίθεται η αναβαθμισμένη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος