«Bild»: Μυστήριο με το αεροπλάνο που μετέφερε τον Λαβρόφ στο Πεκίνο – Γιατί επέστρεψε στη Μόσχα;

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, το αεροπλάνο που μετέφερε τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε αποστολή στο Πεκίνο επέστρεψε στη Μόσχα.

Βάσει των όσων αναφέρει το δημοσίευμα, ο Λαβρόφ επρόκειτο να προσγειωθεί στο Πεκίνο την Πέμπτη, αλλά στη μέση της πτήσης, το αεροπλάνο έκανε στροφή πάνω από το Νοβοσιμπίρσκ (Σιβηρία). Ταξίδεψε 2.800 χλμ και επέστρεψε στο αεροδρόμιο Vnukovo της Μόσχας.

Τελικά, δεν ήθελε το Πεκίνο να δεχτεί τον υπουργό Εξωτερικών του Πούτιν ή ο Πούτιν τον διέταξε να γυρίσει πίσω επειδή η Μόσχα φλεγόταν;” διερωτάται η Bild.

Η βρετανική εφημερίδα «Financial Times» έγραψε μάλιστα την Κυριακή, επικαλούμενη ανώνυμους Αμερικανούς αξιωματούχους, ότι η Ρωσία στράφηκε στην Κίνα για στρατιωτικό εξοπλισμό και με αυτήν την κίνηση θα υποστήριζε την εισβολή της στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τους FT, ο Λευκός Οίκος ανησυχεί ότι το Πεκίνο μπορεί να υπονομεύσει τις προσπάθειες της Δύσης να βοηθήσει την Ουκρανία.

Οι αρχές της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας δεν καταδίκασαν τη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας, αρνήθηκαν να κάνουν λόγο για πόλεμο και δήλωσαν την πρόθεσή τους να διατηρήσουν κανονικές οικονομικές επαφές με τη Ρωσία.

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Wang Yi δήλωσε πρόσφατα ότι η σινο-ρωσική φιλία είναι «πολύ σταθερή» και οι δύο χώρες έχουν ευρείες προοπτικές συνεργασίας.

Πηγή: bild.de / polishnews.co.uk

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος