Αυστραλία: «Μάρμαρα του Παρθενώνα» και όχι «Ελγίνεια» στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση

Η Ελληνική Κοινότητα του Μελβούρνης (ΕΚΜ) εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απάντηση του ABC (Australian Broadcasting Corporation) στην επιστολή που είχε αποστείλει η Κοινότητα με αποδέκτη την αυστραλιανή Δημόσια Ραδιοτηλεόραση με την οποία εξέφραζε απογοήτευση σχετικά με τη χρήση σε δελτία ειδήσεων και εκπομπές, κατ’ επανάληψη, της ονομασίας «Ελγίνεια» αναφερόμενοι στα Γλυπτά του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο.  

Στην επιστολή τους ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Βασίλης Παπαστεργιάδης και το ΔΣ του Οργανισμού εξέφραζαν τη “βαθιά ανησυχία και απογοήτευση” για την χρήση της ονομασίας “Ελγίνεια” ζητώντας “άμεση διόρθωση”.

Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Κοινότητα του Μελβούρνης, στην απάντησή του το ABC ενημέρωσε την Ελληνική Κοινότητα πως η μελλοντική τους πρακτική θα είναι η αναφορά σε «Μάρμαρα του Παρθενώνα» (Parthenon Marbles).

Πιο συγκεκριμένα το ABC News Management (η Διεύθυνση Ειδήσεων του ABC), ανέφερε, ανάμεσα σε άλλα ότι: «Είναι όλο και πιο συνηθισμένο, και από το ABC, να αναφέρονται τα συγκεκριμένα μάρμαρα (αυτά που είναι στο Βρετανικό Μουσείο και αυτά που είναι στην Αθήνα) ως ‘Μάρμαρα του Παρθενώνα’ (Parthenon Marbles) και να παρέχεται ιστορικό πλαίσιο, εάν απαιτείται, σε σχέση με εκείνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο. Δηλαδή, η προεπιλεγμένη (default) ονομασία θα είναι Μάρμαρα του Παρθενώνα, αλλά η χρήση του όρου ‘Ελγίνεια Μάρμαρα’ μπορεί να γίνει εάν είναι απαραίτητο ή χρήσιμο για την παροχή ιστορικού πλαισίου».

Ανταπόκριση: Αλέκος Μάρκελλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος