Νέα δολοφονία υποψήφιου δημάρχου στο νότιο Μεξικό – Άλλοι 23 έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας

Σύνοψη
  • Βίντεο δείχνει ένα άτομο να τον πλησιάζει και να τον πυροβολεί στην πλάτη

Ένας υποψήφιος δήμαρχος δολοφονήθηκε στο νότιο Μεξικό την Τετάρτη κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης, δήλωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας Γκερέρο. Αυτή ήταν η τελευταία από μια σειρά επιθέσεων ενόψει των εκλογών του Σαββατοκύριακου.

Ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνει ένα άτομο να πλησιάζει τον Αλφρέντο Καμπρέρα, υποψήφιο στην πόλη Κογιούκα ντε Μπενίτεθ, και να τον πυροβολεί στην πλάτη.

Κύμα βίας

Η βία συχνά κορυφώνεται ενόψει των εκλογών στο Μεξικό και η φετινή χρονιά δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

Το περιστατικό έρχεται μόλις μία ημέρα μετά τη δολοφονία ενός υποψηφίου δημάρχου στην κεντρική πολιτεία Μορέλος, ενώ ένας άλλος τραυματίστηκε από πυροβολισμούς στη δυτική πολιτεία Χαλίσκο.

Την Τρίτη, η μεξικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 22 άτομα που διεκδικούσαν τοπικά αξιώματα έχουν δολοφονηθεί από τον Σεπτέμβριο του 2023. Μη κυβερνητικές οργανώσεις ανεβάζουν τον αριθμό αυτό γύρω στους 30.

Εν τω μεταξύ, ένα από τα κόμματα του συνασπισμού της αντιπολίτευσης, το PRI, κατηγόρησε την κυβερνητική κυβέρνηση ότι «δεν κατέβαλε την παραμικρή προσπάθεια» για να διασφαλίσει την ασφάλεια των υποψηφίων.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ έχει αναπτύξει πάνω από 27.000 στρατιώτες και μέλη της εθνικής φρουράς για να παράσχουν ασφάλεια κατά τη διάρκεια των εκλογών.

Οι Μεξικανοί θα ψηφίσουν όχι μόνο για νέο πρόεδρο, αλλά και για μέλη του Κογκρέσου, αρκετούς κυβερνήτες πολιτειών και περίπου 20.000 τοπικούς αξιωματούχους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος