Αυστραλία: Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στο Σίδνεϊ – Εγκρίθηκε ο εμβολιασμός παιδιών άνω των 12

Ανταπόκριση: Αλέκος Μάρκελλος

Μετά από έναν μήνα σε lockdown στο Σίδνεϊ, τα κρούσματα της μετάλλαξης “Δέλτα”, αντί να μειώνονται, αυξάνονται με αποτέλεσμα να κηρυχθεί «Κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης» (National Emergency).
Σήμερα καταγράφηκε ρεκόρ κρουσμάτων στο Σίδνεϊ, 136 συγκεκριμένα ενώ παρουσιάστηκε μείωση στη Μελβούρνη με 14 κρούσματα έναντι 26 χθες και ένα στη Νότια Αυστραλία.

Η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Gladys Berejiklian ζήτησε από τον Ομοσπονδιακό πρωθυπουργό Scott Morrison να αναδιατάξει τη διανομή εμβολίων ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, τονίζοντας πως «η “Δέλτα” μπορεί να διαπεράσει τους εσωτερικούς συνοριακούς αποκλεισμούς και να διαδοθεί σε ολόκληρη τη χώρα».

Ο Πρωθυπουργός της Πολιτείας της Βικτώρια Daniel Andrews εισηγήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο να τεθεί το Σίδνεϊ σε αποκλεισμό από ένα «ατσάλινο δακτυλίδι» ώστε να μην επεκταθεί η διάδοση.

Σημειώνεται πως χθες ο Ομοσπονδιακός πρωθυπουργός Scott Morrison αναγνώρισε την αποτυχία της κυβέρνησης του στη διανομή εμβολίων και ζήτησε συγνώμη από τους Αυστραλούς πολίτες.

Η Νέα Ζηλανδία έκλεισε για δύο μήνες τα σύνορα με την Αυστραλία, ενώ σήμερα εγκρίθηκαν οι εμβολιασμοί με Pfizer για παιδιά άνω των 12 ετών και εγκύους. Το πρόβλημα όμως παραμένει: Δεν υπάρχουν αρκετά εμβόλια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος