Αυστραλία: Παράταση του lockdown στο Σίδνεϊ λόγω της μετάλλαξης Δέλτα – Προειδοποιήσεις ειδικών για ανεξέλεγκτη διασπορά

Αυστραλία/Ανταπόκριση: Αλέκος Μάρκελλος

Στο Σίδνεϊ το lockdown παρατείνεται για τρεις εβδομάδες, όπως ανακοίνωσε η Πολιτειακή κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας.
Τα κρούσματα επιμένουν, 97 νέα ανακοινώθηκαν σήμερα, ενώ ανησυχία προκαλεί η καταμέτρηση επτά κρουσμάτων στη γειτονική Βικτώρια και τη Μελβούρνη οι οποίες είχαν αποφύγει -με λήψη μέτρων στα εσωτερικά σύνορα-, τη διάδοση του ιού και κυρίως της μετάλλαξης “Δέλτα” που ευθύνεται για το ξέσπασμα των κρουσμάτων στο Σίδνεϊ.

Την ίδια ώρα στη Μελβούρνη, ανησυχία προκάλεσε στην ομογένεια η κυβερνητική ανακοίνωση πως ένας θετικός φορέας του ιού είχε επισκεφθεί πολύ γνωστό και πολυσύχναστο ελληνικό ζαχαροπλαστείο-καφετέρια στην «ελληνοκρατούμενη» συνοικία του Όκλι και όσοι βρέθηκαν εκεί την ίδια ώρα καλούνται να προσέλθουν για τεστ και να προβούν σε κατ’οίκον απομόνωση για 14 ημέρες.

Το επόμενο 24ωρο θεωρείται κρίσιμο για τη Βικτώρια και εφόσον τα κρούσματα δείξουν αυξητική τάση, είναι πιθανότατο να ανακοινωθεί η λήψη πρόσθετων μέτρων.

Η Αυστραλία, σε Πολιτειακό και ομοσπονδιακό επίπεδο εφαρμόζει πολιτική μηδενικών κρουσμάτων και COVID free χώρας, στόχο που ουσιαστικά έχει πετύχει κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του προηγούμενου έτους.

Όμως η έξαρση της μετάλλαξης “Δέλτα” στο Σίδνεϊ σε συνδυασμό με τις καθυστερήσεις στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, οδηγούν πολλούς ειδικούς στο να προειδοποιούν πως «η αυστραλιανή κοινωνία είναι ιδιαίτερα ευάλωτη σε ενδεχόμενη ανεξέλεγκτη διασπορά, καθώς η πολύμηνη ανυπαρξία κρουσμάτων και οι περιορισμένοι εμβολιασμοί σημαίνουν και ιδιαίτερα χαμηλή ανοσία του γενικού πληθυσμού».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος