Αρνητικό το τεστ ναρκωτικών της Σάνα Μαρίν

Array

Αρνητικό βγήκε στο τεστ ναρκωτικών στο οποίο υπεβλήθη η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μαρίν μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο, την προηγούμενη εβδομάδα, που την έδειχνε να διασκεδάζει σε πάρτι με φίλους της, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι η Σάνα Μάριν δήλωσε στις 19/8 ότι υποβλήθηκε σε εξέταση για ναρκωτικά ενώ τόνισε ότι ουδέποτε έκανε χρήση παράνομων ναρκωτικών ουσιών.

Η 36χρονη Μάριν είπε ότι η ικανότητά της να εκτελεί τα επίσημα καθήκοντά της παρέμεινε άθικτη το εν λόγω βράδυ του Σαββάτου και ότι θα έφευγε από το πάρτι αν χρειαζόταν να εργαστεί.

Τα βίντεο με την πρωθυπουργό να διασκεδάζει συντροφιά με γνωστούς Φινλανδούς καλλιτέχνες αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης αυτήν την εβδομάδα. Πολύ γρήγορα αναπαρήχθησαν από πολλά μέσα ενημέρωσης στη Φινλανδία και στο εξωτερικό.

«Τις τελευταίες ημέρες διατυπώθηκαν σοβαρές δημόσιες κατηγορίες ότι βρέθηκα σε έναν χώρο όπου γινόταν χρήση ναρκωτικών ή ότι εγώ η ίδια έκανα χρήση», είπε η Μάριν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από λίγες μέρες. Όπως είπε «θεωρώ πολύ σοβαρές αυτές τις κατηγορίες και, μολονότι θεωρώ άδικο το αίτημα να υποβληθώ σε τεστ για ανίχνευση ναρκωτικών, για τη νομική προστασία μου και για να ξεκαθαρίσω τυχόν αμφιβολίες, έκανα το τεστ και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε περίπου μία εβδομάδα».

Αφού κυκλοφόρησαν τα βίντεο, μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού αλλά και πολιτικοί της αντιπολίτευσης ζητούσαν από τη Μάριν να υποβληθεί στο τεστ. Η ίδια είπε ότι δεν έχει κάνει ποτέ χρήση ναρκωτικών και δεν είδε κανέναν να κάνει χρήση στο πάρτι όπου παραβρέθηκε.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικό Άρθρο: Aλληλεγγύη μέσω social media για την Φινλανδή πρωθυπουργό – Χορός μέχρι τελικής πτώσεως από συμπατριώτισσές της

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος