Aλληλεγγύη μέσω social media για την Φινλανδή πρωθυπουργό – Χορός μέχρι τελικής πτώσεως από συμπατριώτισσές της

Array

Την αλληλεγγύη τους για την άδικη, όπως την χαρακτηρίζουν, επίθεση που δέχεται η Σάνα Μαρίν, εκφράζουν μέσω των κοινωνικών δικτύων δεκάδες συμπατριώτισσες της. Λίγες ημέρες μετά τη διαρροή βίντεο από πάρτι όπου η νεαρή και όμορφη πολιτικός διασκέδαζε, χορεύοντας αισθησιακά και τους υπαινιγμούς ότι η «ελαφρότητα» που επέδειξε να οφείλεται σε ναρκωτικές ουσίες, οι Φινλανδές αντιδρούν.

Με τίτλο «Solidarity with Sanna» η ρεπόρτερ του BBC, Μέγκαν Μόχαν, δημοσίευσε χορευτικά βίντεο από γυναίκες που διασκεδάζουν πίνοντας και χορεύοντας, είτε μόνες τους είτε με παρέα, και κάνουν tag την 36χρονη πολιτικό που έγινε στόχος επικριτικών σχολίων.

«Αλληλεγγύη στη Σάνα» είναι το ηλεκτρονικό «μήνυμα» που στέλνουν γυναίκες από όλο τον κόσμο, δείχνοντας ότι δεν υπάρχει τίποτα επιλήψιμο στο να χορεύει και να τραγουδάει μια γυναίκα, ακόμα κι αν κατέχει μια εξαιρετικά σημαντική θέση εξουσίας. Μια άδικη επίθεση που δεν δέχονται οι άντρες συνάδελφοί της όταν πράττουν κάτι ανάλογο.

Η Μαρίν μετά τον σάλο που προκλήθηκε υποβλήθηκε αυτοβούλως σε τεστ ναρκωτικών τονίζοντας παράλληλα την δυσαρέσκειά της: «Θεωρώ πολύ σοβαρές αυτές τις κατηγορίες και, μολονότι θεωρώ άδικο το αίτημα να υποβληθώ σε τεστ για ανίχνευση ναρκωτικών, για τη νομική προστασία μου και για να ξεκαθαρίσω τυχόν αμφιβολίες, έκανα το τεστ σήμερα και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε περίπου μία εβδομάδα».

Δείτε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος