Αραγτσί στους BRICS: Καταγγέλλει ΗΠΑ και Ισραήλ «παράνομο επεκτατισμό και πολεμοκαπηλία»

Ο υπουργός Εξωτερικών του ΙράνΑμπάς Αραγτσί, απηύθυνε ομιλία στα μέλη των BRICS κατά τη συνάντηση στο Νέο Δελχί, εστιάζοντας στις επιθέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ εναντίον της χώρας του.

«Όπως όλοι είδατε, η χώρα μου μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο υπέστη δύο φορές βίαιη και παράνομη επίθεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ», δήλωσε ο Αραγτσί.

«Οι επιθέσεις εναντίον του λαού μου δικαιολογήθηκαν με ψευδείς ισχυρισμούς που έρχονται σε αντίθεση με τις τεκμηριωμένες αξιολογήσεις του International Atomic Energy Agency, ακόμη και με τις εκτιμήσεις της ίδιας της αμερικανικής κοινότητας πληροφοριών», πρόσθεσε.

«Η αλήθεια είναι ότι το Ιράν – όπως και πολλά άλλα ανεξάρτητα κράτη – είναι θύμα παράνομου επεκτατισμού και πολεμοκαπηλίας. Αυτά είναι αποκρουστικά φαινόμενα που δεν έχουν θέση στον σημερινό κόσμο», ανέφερε ακόμη ο Ιρανός ΥΠΕΞ.

«Όσοι επιδιώκουν απερίσκεπτες περιπέτειες ίσως πιστεύουν ότι αυτό εξυπηρετεί τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα. Όμως, όπως πλέον αντιλαμβάνονται καταναλωτές και κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, η περιφερειακή αστάθεια είναι μια κατάσταση όπου όλοι χάνουν – ακόμη και οι επιτιθέμενοι», κατέληξε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος