Απειλή βόμβας σε εμπορικό αεροσκάφος στην Κορούνια – Το αεροπλάνο εκκενώθηκε όλοι οι επιβάτες είναι καλά

Αεροσκάφος της εταιρείας Volotea που κάλυπτε το δρομολόγιο Μπιλμπάο – Λα Κορούνια πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση λόγω της απειλής βόμβας στο αεροσκάφος.

«Η Volotea αναφέρει ότι η πτήση V7 3538 που καλύπτει τη διαδρομή BIO-LCG πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στις 7.25 π.μ. τοπική ώρα στο αεροδρόμιο A Coruña (LCG) λόγω απειλής βόμβας στο αεροσκάφος. », διαβεβαίωσε η εταιρία.

Η Volotea επιβεβαιώνει επίσης ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν 105 άτομα και 6 μέλη του πληρώματος. Όλοι τους έχουν αποβιβαστεί κανονικά στο αεροδρόμιο της A Coruña (LCG), ακολουθώντας το πρωτόκολλο έκτακτης ανάγκης. Επιβάτες και πλήρωμα σε καλή κατασταση.

Λίγο μετά την αναχώρηση από το Μπιλμπάο σήμερα το πρωί η αστυνομία έλαβε τηλεφώνημα αγνώστου για τοποθέτηση βόμβας στο συγκεκριμένο αεροσκάφος.

Αρχικά, εξετάστηκε το ενδεχόμενο έκτακτης προσγείωσης σε κοντινή πόλη, αλλά τελικά το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια στην Κορούνια στις 07.25 π.μ. Το αεροδρόμιο του Μπιλμπάο δεν έχει επηρεαστεί από το περιστατικό.

Το αεροσκάφος βρίσκεται σε πάρκινγκ μακριά από τα υπόλοιπα αεροσκάφη. Πυροσβέστες, υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ασθενοφόρο και αστυνομία  ερευνούν το εσωτερικό του αεροσκάφους, το οποίο παραμένει αποκλεισμένο.

Το αεροδρόμιο της Κορούνια λειτουργεί κανονικά, αν και υπήρξαν μικρές καθυστερήσεις σε κάποια άλλες πτήσεις.

Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή, Μαδρίτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος