Απειλή Πούτιν: Θα πλήξουμε νέους στόχους αν οι ΗΠΑ δώσουν πυραύλους μεγαλου βεληνεκούς στην Ουκρανία

Για πρώτη φορά εδώ και πάνω από ένα μήνα η Ρωσία χτύπησε και πάλι το Κίεβο, την ώρα που ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποιούσε για ραγδαία κλιμάκωση «εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες παραδώσουν στην Ουκρανία πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

Η Μόσχα υποστηρίζει ότι κατέστρεψε άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα, κάνοντας χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, που «εκτοξεύτηκαν από τα περίχωρα του Κιέβου και κατέστρεψαν άρματα μάχης T-72 που παραδόθηκαν από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης», σύμφωνα με ρωσικό ανακοινωθέν.

Σύμφωνα με τους Ουκρανούς, χτυπήθηκαν σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις και μάλιστα βαγόνια με σιτηρά.

Όπως μετέδωσε από το Κίεβο η απεσταλμένη της ΕΡΤ, Κάτια Αντωνιάδη πέντε πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν από την Κασπία Θάλασσα κι έπληξαν τις συνοικίες Νταρνίτσκι και Ντνιπρόβσκι στα ανατολικά της πρωτεύουσας, τραυματίζοντας έναν άνθρωπο.

Γκέτο η Μαριούπολη

«Πόσιμο νερό μία φορά κάθε δύο ημέρες», λέει ο σύμβουλος του δημάρχου της Μαριούπολης μιλώντας για τη ζωή στην κατεχόμενη πόλη. Η Μαριούπολη μετατρέπεται σκόπιμα και συστηματικά σε γκέτο για τους Ουκρανούς, συνόψισε.

Στις παραδόσεις όπλων απο τη Δύση αναφέρθηκε και ο πρόεδρος Πούτιν, απειλώντας ότι θα πλήξει νέους στόχους, τους οποίους ωστόσο δεν κατονομάζει.

Για χρήση βομβών φωσφόρου στην περιοχή του Χαρκόβου κατηγορούν τους Ρώσους οι Ουκρανοί.

Χωρισμένη στα δύο η πόλη  Σεβεροντονέτσκ

Την ίδια ώρα, οδομαχίες μαίνονται στο κέντρο του Σεβεροντονέτσκ, της στρατηγικής σημασίας πόλης στην ανατολική Ουκρανία. Ο ουκρανικός στρατός υποστηρίζει ότι με την αντεπίθεση ελέγχει πλέον το 50% της πόλης.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να σφυροκοπούν και το Λισιτσάνσκ, τη δεύτερη πόλη, που παραμένει υπό ουκρανικό έλεγχο στην περιοχή. Στο γειτονικό Ντονέτσκ βομβαρδίζουν ανηλεώς το Σλοβιάνσκ, όπου τουλάχιστον 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν κι 11 τραυματίστηκαν τις τελευταίες ώρες.

Σεργκέι Λαβρόφ: Η Δύση ευθύνεται για το τέλμα στις διαπραγματεύσεις

«Η Δύση δεν επιτρέπει στην Ουκρανία να διαπραγματευτεί. Όταν η Ουκρανία φαινόταν να προωθεί μία πρόταση πριν από δύο μήνες για το πώς θα επιλυθεί η κρίση κι εμείς βασιστήκαμε σε αυτή την πρόταση για τις συνομιλίες, μία μέρα μετά η Δύση απαγόρευσε στην Ουκρανία να συνεχίσει τις συνομιλίες.

Την ίδια ώρα, το ΝΑΤΟ ξεκινάει μεγάλη άσκηση στη θάλασσα της Βαλτικής με τη συμμετοχή της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος