Ουκρανία: Εκρήξεις συγκλόνισαν το Κίεβο – Πυραυλικά χτυπήματα στα περίχωρα της πρωτεύουσας

Εκρήξεις ακούστηκαν το πρωί στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας. Η απεσταλμένη της ΕΡΤ, Κάτια Αντωνιάδη, αναφέρει ότι ξύπνησε και πάλι ο φόβος στο Κίεβο, που εδώ και βδομάδες, παρά την ρωσική εισβολή, δεν είχε δεχθεί επιθέσεις, καθώς οι Ρώσοι έχουν επικεντρωθεί στα ανατολικά.

Δυνατές εκρήξεις συγκλόνισαν το Κίεβο, κατά την πρώτη επίθεση στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας εδώ και εβδομάδες, καθώς η ζωή στην πόλη και στα προάστιά της είχε αρχίσει σιγά σιγά να επιστρέφει την κανονικότητα.

Πυραυλικά πλήγματα πραγματοποιήθηκαν σε δυο στρατιωτικούς στόχους στις περιοχές Νταρνίτσκι και Ντνιπρόβσκι του Κιέβου.

«Εκρήξεις στις περιοχές Νταρνίτσκι και Ντνιπρόβσκι της πρωτεύουσας», έγραψε ο δήμαρχος της πόλης Βιτάλι Κλίτσκο στο Telegram. «Οι υπηρεσίες ήδη εργάζονται στο σημείο. Περισσότερες λεπτομέρειες- αργότερα».

Σχετικά ενημέρωσε και η πολεμική αεροπορία της Ουκρανία η οποία ανέφερε ότι η Ρωσία εκτόξευσε αρκετούς πυραύλους προς το Κίεβο από την Κασπία Θάλασσα ενώ δηλώνει ότι η Ουκρανία κατέρριψε έναν πύραυλο Κρουζ.

Αυτόπτης μάρτυρας είχε δηλώσει στο Reuters ότι είδε καπνό πάνω από την πόλη μετά τις εκρήξεις, ενώ οι σειρήνες προειδοποίησης για αεροπορικές επιδρομές είχαν ηχήσει στο μεγαλύτερο μέρος της Ουκρανίας, περιλαμβανομένου του Κιέβου.

Την ίδια ώρα, οδομαχίες μαίνονται στο κέντρο του Σεβεροντονέτσκ, της στρατηγικής σημασίας πόλης στην ανατολική Ουκρανία, όπου οι ρωσικές δυνάμεις επικεντρώνουν την επίθεσή τους με στόχο να ελέγξουν όλη την κοιλάδα του Ντονμπάς.

Αποστολή: Κάτια Αντωνιάδη – Κάμερα & Ήχος: Φώτης Πάντος – Γιώτα Δερβιτσιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος