Covid-19: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων στις ΗΠΑ – Νεκροί στους δρόμους της Βολιβίας – Διαδήλωση στο Τελ Αβίβ (video)

Άλλο ένα θλιβερό ρεκόρ κρουσμάτων καταγράφεται στις ΗΠΑ, που έχουν δεχθεί το πιο σκληρό χτύπημα από την πανδημία, μετρώντας 760 θανάτους σε ένα 24ωρο. Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση με προστατευτική μάσκα έκανε ο Ντόναλτ Τραμπ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε στρατιωτικό νοσοκομείο.

Φορώντας μάσκα, ο Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε με τραυματισμένους στρατιώτες και νοσηλευτικό προσωπικό σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Παρά τις επανειλημμένες συστάσεις των συνεργατών του, ο Αμερικανός πρόεδρος αρνείτο μέχρι σήμερα να φορέσει μάσκα, ενώ είχε ειρωνευτεί τον Δημοκρατικό αντίπαλό του Τζό Μπάιντεν γι’ αυτό.

“Δεν ήμουν ποτέ εναντίον της μάσκας, αλλά πιστεύω ότι υπάρχει
ο κατάλληλος τρόπος και χρόνος για να τη φορέσεις” δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η αλλαγή στάσης του Ντόναλντ Τραμπ συμπίπτει με νέο ρεκόρ μολύνσεων στη χώρα, καθώς το Σάββατο καταγράφηκαν πάνω από 66.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Με μάσκες υπάλληλοι κι επισκέπτες εγκαινίασαν την επαναλειτουργία του πάρκου της Disney στο Ορλάντο στη Φλόριντα, που είχε μείνει κλειστό τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Στην πόλη Ελ Άλτο της Βολιβίας, νεκροί άνθρωποι κείτονται στους δρόμους, καθώς νέο κύμα κρουσμάτων σαρώνει τη χώρα, απειλώντας το εύθραυστο σύστημα υγείας.

Στο Τελ Αβίβ, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον χειρισμό της πανδημίας από την κυβέρνηση Νετανιάχου και την οικονομική κρίση που έχουν επιφέρει τα περιοριστικά μέτρα.

Στο Αμβούργο, διαδήλωση πραγματοποίησαν ιερόδουλες, που ζητούν να επαναλειτουργήσουν οι οίκοι ανοχής, οι οποίοι παραμένουν κλειστοί, παρά τη χαλάρωση των μέτρων. Όπως υποστηρίζουν, το λουκέτο τις αναγκάζει να επιστρέψουν στην παρανομία.

Θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε ένας από τους διασημότερους ηθοποιούς του Μπόλιγουντ, ο Αμιτάμπ Μπατσάν, καθώς και ο επίσης ηθοποιός γιος του, η νύφη και η εγγονή. Ο Ινδός σταρ νοσηλεύεται μαζί με τον γιο του με ήπια συμπτώματα στο Μουμπάι.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος