Ζ. Κοέν: Η εισβολή του στρατού στη Λωρίδα της Γάζας είναι αναπόφευκτη – Μόνο έτσι θα παραμείνει ο Νετανιάχου στην εξουσία

Τρεις ημέρες μετά τον σοκ που προκάλεσε η επίθεση και το αιματοκύλισμα της Χαμάς στο Ισραήλ στην ΕΡΤ μίλησε ο ανταποκριτής της Ισραηλινής ραδιοφωνίας στην Ελλάδα, Ζαν Κοέν, περιγράφοντας τις ένοπλες συγκρούσεις που συνεχίζονται στη χώρα του και κατηγορώντας τον Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι έχει μερίδιο ευθύνης στην ανάφλεξη των συγκρούσεων με τη Χαμάς.

«Αυτή τη στιγμή ψάχνουμε 80 ένοπλους τρομοκράτες μέσα στο Ισραήλ. Υπήρχε ένα επεισόδιο σε μια δημοτική πισίνα όπου ενεπλάκησαν ένοπλοι τρομοκράτες με τον στρατό του Ισραήλ» ανέφερε ο κ. Κοέν δίνοντας μια εικόνα από τις μάχες σώμα με σώμα που γίνεται μέσα σε ισραηλινό έδαφος.

Ζ. Κοέν: Η εισβολή του στρατού στη Λωρίδα της Γάζας είναι αναπόφευκτη – Μόνο έτσι θα παραμείνει ο Νετανιάχου στην εξουσία
(AP Photo/Hatem Ali, File)

«Ο Νετανιάχου ευθύνεται γι’ αυτό που γίνεται εδώ και δύο χρόνια στο Ισραήλ»

Μιλώντας για την αντίδραση του ισραηλινού στρατού μετά τον πρώτο αιφνιδιασμό o κ. Κοέν δήλωσε ότι ετοιμάζεται για εισβολή στη Γάζα με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανάχιου να μην έχει άλλη λύση, αν θέλει να παραμείνει στην εξουσία.

«Αυτός είναι υπεύθυνος γι’ αυτό που γίνεται εδώ και δύο χρόνια στο Ισραήλ. Στην προσπάθειά του να σωθεί από τη φυλακή, άφησε τους ακροδεξιούς να κάνουν ότι θέλουν για να παραμείνει πρωθυπουργός» δήλωσε ο δημοσιογράφος Ζαν Κοέν.

Ζ. Κοέν: Η εισβολή του στρατού στη Λωρίδα της Γάζας είναι αναπόφευκτη – Μόνο έτσι θα παραμείνει ο Νετανιάχου στην εξουσία
(AP Photo/Hassan Eslaiah, File)

Πώς έριξαν λάδι στη φωτιά της ανάφλεξης οι ακροδεξιοί Εβραίοι

Μιλώντας στην Σταυρούλα Χριστοφιλέα και τον Μάκη Προβατά εξήγησε ότι η συμμαχία που έκανε με τους ακροδεξιούς, τους ορθόδοξους Εβραίους που ήταν υπέρ της σκληρής στάσης έναντι των Παλαιστινίων.

«Όλα τα λεφτά, όλος ο στρατός, όλες οι προσπάθειες που γίνονταν ήταν προσαρμοσμένες προς τη Δυτική Όχθη όπου είναι οι οικισμοί (εποίκων) και οι διάφοροι “Εβραίοι Ταλιμπάν”» υποστήριξε στην εκπομπή «Νewsroom ο κ. Κοέν.

Διαβάστε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος