Τρ. Καρατράντος: Ο Ερντογάν κάνει μια τελείως λάθος ανάγνωση της κατάστασης – Κάνει επίδειξη ισχύος (video)

Φιέστα ετοιμάζει ο Ταγίπ Ερντογάν, καθώς σήμερα είναι προγραμματισμένη η έξοδος του «Αμπντουλχαμίντ Χαν», του τέταρτου γεωτρύπανου που αναμένεται να βγει για έρευνες στην Aνατολική Μεσόγειο. Για τις εξελίξεις αυτές και τις κινήσεις του τουρκικού ερευνητικού σκάφους μίλησε στην ΕΡΤ ο Τριαντάφυλλος Καρατράντος, καθηγητής Εθνικής Ασφάλειας.

Σύμφωνα με τον κ. Καρατράντο το που θα κινηθεί το τουρκικό γεωτρύπανο παραμένει «θολό» εσκεμμένα.

«Το γεωτρύπανο χρησιμοποιείται σε δύο κατευθύνσεις. Θέλουν να δείξουν ότι έχουν ένα πολύ μεγάλο γεωτρύπανο, το οποίο αποτελεί το καμάρι του στόλου. Κάνουν μια επίδειξη και δυνατότητας της Τουρκίας» δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο καθηγητής Εθνικής Ασφάλειας.

Μιλώντας για τις προκλητικές αναφορές των Τούρκων στην «Γαλάζια Πατρίδα» επισήμανε ότι αναφέρονται σε μια πολύ μεγάλη περιοχή, πολύ εκτός των τουρκικών ορίων.

«Υπάρχουν πολλά σενάρια. Το πιθανότερο είναι ότι θα κινηθεί μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας, σε περιοχή μεταξύ Τουρκίας και του κατεχομένου μέρους της Κύπρου και μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ» είπε και πρόσθεσε ότι ένα άλλο ενδεχόμενο είναι ότι μπορεί να κινηθεί μεταξύ της δυνητικής ΑΟΖ Ελλάδας – Κύπρου, νότια της Ρόδου.

Το ενδεχόμενο να κινηθεί προς Λιβύη δείχνει να απομακρύνεται σύμφωνα με τον καθηγητή Εθνικής Ασφάλειας, εξηγώντας ότι αυτό δεν εξυπηρετεί τους σχεδιασμού τους για ένταση και κλιμάκωση σε σχέση με την Ελλάδα και την Κύπρο.

Απαντώντας στο πώς πρέπει να αντιδράσει η Ελλάδα σε κάποια προκλητική ενέργεια των Τούρκων, τόνισε ότι πια έχουμε σχετική εμπειρία για «ψύχραιμη αξιοποίηση των δυνάμεων της Ελλάδας» σε συνδυασμό με τη συνδρομή των συμμάχων μας που, όπως είπε, στέλνουν προειδοποιητικά μηνύματα προς την Τουρκία.

Σύμφωνα με τον κ. Καρατράντο, ο «κ. Ερντογάν κάνει μια τελείως λάθος ανάγνωση. Η μη συμμαχική συμπεριφορά δεν έχει να του προσφέρει κάτι. Αντίθετα, (ο Τούρκος πρόεδρος) το διαβάζει ως μια επιθετική τακτική της Ελλάδας που υποστηρίζεται, ως το κακομαθημένο παιδί, από του συμμάχους».

Πηγή: Από τις Έξι | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος