Τους παιδοβιαστές φοβίζει ο εντοπισμός και η σύλληψή τους όχι η αυστηρότητα της ποινής – Τι λέει ο δικηγόρος, Π. Μπαλακτάρης (video)

Array

Για το καθολικό αίτημα της κοινής γνώμης να αποδοθεί δικαιοσύνη στην υπόθεση της 12χρονης που κακοποιήθηκε σεξουαλικά στον Κολωνό καθώς και την συζήτηση που έχει ανοίξει για την αυστηριοποίηση των ποινών σε παιδόφιλους και παιδοβιαστές μίλησε στην ΕΡΤ ο ποινικολόγος Παναγιώτης Μπαλακτάρης, θέτοντας το θέμα της επανεξέτασης του θεσμού των αδειών όσον αφορά καταδικασθέντες για ειδεχθή εγκλήματα.

Ως μια φυσιολογική αντίδραση της κοινής γνώμης χαρακτήρισε ο κ. Μπαλακτάρης το αίτημα για μεγαλύτερες ποινές για ειδεχθή εγκλήματα εις βάρος ανηλίκων. «Στις περιπτώσεις των εκ πεποιθήσεως δραστών, όπως σε αυτά τα αδικήματα, αυτοί οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται για την αυστηροποίηση των ποινών. Αυτό το οποίο τους φοβίζει είναι η εύρεση, εντοπισμός και η σύλληψή τους. Δευτερεύον ζήτημα είναι το κατά πόσον θα είναι πιο αυστηρή η ποινή ή όχι» δήλωσε στις «Συνδέσεις» ο νομικός.

Ισόβια για τους βιαστές

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλακτάρη, η ποινή για τον βιασμό ανηλίκου αυτή τη στιγμή στη χώρα μας από το 2021 είναι η ισόβια. Και όπως είπε αυτό στο οποίο η ΕΛΑΣ θα πρέπει να εστιάσει είναι η εύρεσή τους.

«Το άμεσο πρόβλημα είναι η λεγόμενη ανακριτική διείσδυση, δηλαδή οι αστυνομικοί οι οποίοι να συμμετέχουν σε τέτοιου είδους πλατφόρμες, να εισέρχονται ως δήθεν θύτες για να γνωρίζουν τέτοια άτομα, προκειμένου από την ανίχνευση του κύκλου λειτουργίας αυτών των πλατφόρμων να μπορούν να αντλήσουν στοιχεία, τα οποία και θα πάνε στη δικαιοσύνη» υποστήριξε ο νομικός.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλακτάρη, θα πρέπει να εξεταστεί το θέμα των αδειών για καταδικασμένους παιδοβιαστές ώστε να μην διαπράξουν στο μέλλον άλλα παρόμοια εγκλήματα, καταστρέφοντας και άλλες αθώες ψυχές.

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος