Π. Μπούμπουρας, επίτιμος πρόξενος σε Κριμαία και Χερσώνα: Οι Ρώσοι κατέστρεψαν το φράγμα – Οι Ουκρανοί πολεμούν επί 15 μήνες

Με τον απολογισμό σε ανθρώπινες απώλειες και υλικές ζημιές να είναι ακόμη άγνωστος όσο η στάθμη των υδάτων παραμένει υψηλή μετά την καταστροφή του φράγματος Κάχοβκα στην Ουκρανία στην ΕΡΤ μίλησε ο Παντελής Μπούμπουρας, επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας σε Κριμαία και Χερσώνα,

«Είναι μια μεγάλη καταστροφή. Αν και οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες το πρόβλημα είναι τεράστιο. Αδειάζουν χωριά. Χθες στην Οδησσό έμαθα ότι ήταν καραβάνια τα αυτοκίνητα που ερχόταν από τα χωριά που έχουν πλημμυρίσει» δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Μπούμπουρας.

Μιλώντας για το ποιος μπορεί να προκάλεσε την κατάρρευση του φράγματος ο επίτημος πρόξενος της Ελλάδας μετέφερε την άποψη της πλειονότητας του κόσμουπου πιστεύει ότι το έχουν κάνει οι Ρώσοι.

«Αυτοί (οι Ρώσοι) το έκαναν. Δεκαπέντε μήνες καταστρέφουν αυτό το κράτος και θα το συνεχίσουν ακόμα μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος που δεν ξέρουν πότε θα τελειώσει και πώς θα τελειώσει» επισήμανε.

Σχολιάζοντας τη νέα έκβαση που σηματοδοτεί αυτό το γεγονός στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας ο επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας σε Κριμαία και Χερσώνα, δήλωσε αβέβαιος για την έκβαση της πολεμικής σύρραξης που δεν λέει να κοπάσει.

Π. Μπούμπουρας, επίτιμος πρόξενος σε Κριμαία και Χερσώνα: Οι Ρώσοι κατέστρεψαν το φράγμα – Οι Ουκρανοί πολεμούν επί 15 μήνες
(AP Photo/Libkos)

Η Ουκρανία έχει γράψει καινούργια ιστορία

«Ο πόλεμος ξεκίνησε το 2014, δεν ξεκίνησε το ’22 όταν (oι Ρώσοι) πήραν την Κριμαία, το Λουχάνσκ και το Ντονέτσκ. Είχαμε οκτώ χρόνια πόλεμο, αλλά όχι τόσο βίαιο. Η Δύση είχε αδρανήσει. Δεν το είδε τόσο σοβαρά το θέμα και διογκώθηκε. Τώρα είναι πολύ δύσκολο. Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει. Η Ουκρανία έχει γράψει καινούργια ιστορία» σημείωσε ο κ. Μπούμπουρας αναφέροντας ότι ο κόσμος περιμένει τη μεγάλη αντεπίθεση.

Και όπως τόνισε «το να πολεμάς εναντίον των Ρώσων 15 μήνες αυτό θα μπορούσε να το κάνει μόνο Αμερική. Κανένα δυτικό κράτος ή ευρωπαϊκό δε θα μπορούσε να το κάνει. Αυτή τη στιγμή έχουμε τη μεγάλη αδυναμία ότι δεν έχουμε αεροπλάνα».

Όσον αφορά τη ψυχολογία των Ουκρανών τόνισε ότι έχουν ηθικό και πιστεύουν στη νίκη σε αντίθεση με το ρωσικό λαό, όπως εκτίμησε o κ. Μπούμπουρας.

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος