Οι προσαρτήσεις των 4 περιοχών της Ουκρανίας στη Ρωσία και οι διαφορές με το «μοντέλο» Κριμαίας

Array

Το μεσημέρι στις 15:00 (ώρα Ελλάδας), σε μια μεγάλη φιέστα, αναμένεται να επισημοποιηθεί με διάγγελμα του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, η μεγαλύτερη προσάρτηση εδαφών από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρόκειται για τις Χερσώνα, Ζαπορίζια, Λουχάνσκ και Ντονέτσκ, εδάφη που έχουν καταλάβει μερικώς ή ολοκληρωτικά οι ρωσικές δυνάμεις από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου.

Όπως διευκρίνισε ο δημοσιογράφος και ανταποκριτής της ΕΡΤ Κώστας Ονισένκο, που βρέθηκε στο στούντιο της εκπομπής «Συνδέσεις», οι τέσσερις αναφερόμενες περιοχές «θα είναι κομμάτι της Ρωσίας, κατά την ρωσική εκδοχή, γιατί σύσσωμος ο πλανήτης, ακόμα και χώρες που δεν έχουν τοποθετηθεί κάθετα κατά της ρωσικής εισβολής, έχουν πει ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν κάτι τέτοιο».

Όσον αφορά στις σημερινές ανακοινώσεις, ο δημοσιογράφος είπε ότι «σήμερα θα δούμε ένα ποιοτικό άλμα καθώς οι ανακοινώσεις που θα κάνει ο Πούτιν στις 3 το μεσημέρι θα συνοδευτούν με κάποια τελεσίγραφα ή με κάποιες απειλές ή με κάποιες διακηρύξεις καθώς ο πόλεμος δεν έχει σταματήσει».

Ακόμα ανέφερε ότι σήμερα (30/9) αναμένεται και το συμβούλιο ασφαλείας στην Ουκρανίας όπου και εκεί θα ανακοινωθούν κάποια πράγματα θα αφορούν στις εξελίξεις του πολέμου. «Δεν αποκλείεται και μία επιχείρηση από την πλευρά της Λευκορωσίας, προς την πλευρά του Κιέβου. Περιμένουμε κλιμάκωση σοβαρή» τόνισε.

Οι διαφορές με το «μοντέλο Κριμαίας»

Ο Κώστας Ονισένκο εξήγησε ακόμα ότι ο Πούτιν θα προσαρτήσει τις 4 περιοχές της Ουκρανίας ως κομμάτια της ρωσικής ομοσπονδίας και εξήγησε γιατί διαφέρει από το «μοντέλο» Κριμαίας.

«Στην Κριμαία υπήρχαν δύο τεράστιες διαφορές. Πρώτον η Κριμαία έγινε αναίμακτα, επίσημα δεν έπεσε ούτε μία σφαίρα, και δεύτερον δεν υπήρξε τέτοια αντίδραση από την πλευρά της διεθνούς κοινότητας».

Πηγή: Συνδέσεις, ΕΡΤ 

Διαβάστε ακόμα:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος