Μ. Καραγιάννης: Ο Ερντογάν «ταΐζει» το εκλογικό ακροατήριο με ανθελληνισμό – «Πόντιος Πιλάτος» το ΝΑΤΟ στα ελληνοτουρκικά (video)

Array

Επιχειρώντας να ερμηνεύσει τις συνεχείς προκλήσεις των Τούρκων αξιωματούχων ο Μάνος Καραγιάννης, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Ασφάλειας Πανεπιστημίου Μακεδονίας & Kings College London υποστήριξε πώς ό,τι λέει ο Ερντογάν για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις αφορούν στην πραγματικότητα την προσπάθειά του να επανεκλεγεί το 2023.


Σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη «ο Τούρκος πρόεδρος, γνωρίζοντας τα χαμηλά ένστικτα της τουρκικής κοινωνίας, η οποία είναι επιρρεπής στον εθνικισμό, “ταΐζει” το εκλογικό ακροατήριο με ανθελληνισμό, αντιελληνισμό».

Μιλώντας ο κ. Καραγιάννης στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» αναφέρθηκε σε μια άλλη προσέγγιση της τουρκικής συμπεριφοράς: ότι δηλαδή αυτό που λέει ο Ερντογάν για τις σχέσεις Ελλάδας και ΝΑΤΟ το εννοεί.

Βάζοντας στο τραπέζι των συζητήσεων και το θέμα των Ρωσικών πυραύλων S-300 που διαθέτει η Ελλάδα, ο κ. Καραγιάννης τόνισε ότι στην πραγματικότητα κάνει αντιπερισπασμό.

«Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα ναι μεν αυτό το οπλικό σύστημα, αλλά δεν το έχει ενεργοποιήσει εδώ και αρκετά χρόνια γιατί δεν είναι συμβατό με το υπόλοιπο σύστημα που έχει χώρα μας».

Πώς σχολίασε τη στάση του ΝΑΤΟ έναντι της Τουρκίας

Σχολιάζοντας ο κ. Καραγιάννης το κατάπτυστο tweet της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας για την Μικρασιατική Καταστροφή δήλωσε ότι «το ΝΑΤΟ διαχρονικά έχει ακολουθήσει μια στάση ΄”Πόντιου Πιλάτου” στα ελληνοτουρκικά, γιατί τα θεωρεί ήσσονος σημασίας. Αυτό που μετράει είναι η Τουρκία να επιτελεί στο έπακρο την αποστολή που της έχει αναθέσει η Συμμαχία, που είναι η ανάσχεση του Ρωσικού κινδύνου».

Ο ίδιος έκανε την εκτίμηση ότι η «ρητορική έξαρση απέναντι στο ΝΑΤΟ», όπως την χαρακτήρισε, που υπάρχει στην Τουρκία τα τελευταία χρόνια, δεν είναι άσχετη με τις πολιτικές εξελίξεις εδώ και χρόνια.

«Υπάρχει μια συνεχής προσπάθεια του τουρκικού καθεστώτος να οδηγηθεί η Τουρκία σε άλλες οδούς, δηλαδή το ισλαμικό χαρακτήρα» επισήμανε. Και όπως τόνισε η ρητορική εναντίον του ΝΑΤΟ δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Αντίθετα, όπως δηλώνουν πλέον ανοικτά και Αμερικανοί αναλυτές «η Τουρκία έχει χαθεί οριστικά για τη Δύση».

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος