Μ. Ευθυμιόπουλος, καθ. Διεθνών Σπουδών: Ιστορικής σημασίας η ανάδειξη του Σούνακ στην πρωθυπουργία – Έχει τις περγαμηνές να τα καταφέρει (video)

Array

«Είναι ιστορικής σημασίας ο συγκεκριμένος πρωθυπουργός, δεδομένου ότι είναι το αποτέλεσμα της αποικιοκρατικής και μετα αποικιοκρατικής πολιτικής της Μεγάλης Βρετανίας ανά τον κόσμο» σχολίασε για τον 42χρονο Ρίσι Σούνακ στην ΕΡΤ ο Mάριος Ευθυμιόπουλος, πρόεδρος του τμήματος Ιστορίας, Πολιτικής και Διεθνών Σπουδών στο πανεπιστήμιο Νεάπολης Πάφου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ για την ανάληψη της πρωθυπουργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον ινδικής καταγωγής εκατομμυριούχο εκπρόσωπο των Τόρις ο κ. Ευθυμιόπουλος εκτίμησε ότι «θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στην πορεία των Συντηρητικών, προκειμένου να μπορέσουν να ανοικοδομήσουν την Βρετανία στην μετά ευρωπαϊκής περιόδου χώρα και βεβαίως να μπορέσει να δώσει ελπίδα σε σχέση με την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας στο σύνολό της».

Αναφερόμενος στις ελπίδες των Βρετανών για καλύτερες ημέρες και τερματισμό της αστάθειας στην ηγεσία της χώρας εξήγησε ότι από τις πρώτες δηλώσεις του ο Σούνακ υποστήριξε ότι «θα κάνει πολιτική, δεν θα βάλει προσωπικότητες».

Μ. Ευθυμιόπουλος, καθ. Διεθνών Σπουδών: Ιστορικής σημασίας η ανάδειξη του Σούνακ στην πρωθυπουργία – Έχει τις περγαμηνές να τα καταφέρει (video)
Φωτό: Rishi Sunak / instagram

Έχει τις περγαμηνές για να τα καταφέρει

Αναφορικά με την επιλογή των προσώπων εκτίμησε ότι ο νέος πρωθυπουργός του Η. Βασιλείου θα βάλει προσωπικότητες από όλες τις ομάδες που έχουν δημιουργηθεί εντός του συντηρητικού κόμματος.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας «θα πρέπει να μας απαντήσει κατά πόσο θα πρέπει να υπάρχει μία πολιτική η οποία να δυσχεραίνει τα υπάρχοντα οικονομικά του κόσμου που διαμένουν στη Μ. Βρετανία και βεβαίως, πώς θα ισχυροποιήσει τον ρόλο της χώρας σε σχέση με το άμεσο εμπόριο, από το οποίο εξαρτάται βεβαίως και πάρα πολύ» σχολίασε ο πολιτικός αναλυτής.

Μιλώντας στη δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Σταυρούλα Χριστοφιλέα, εκτίμησε ότι ο Σούνακ θα ενισχύσει τις εμπορικές σχέσεις με χώρες οι οποίες αποτελούσαν μέλη της Κοινοπολιτείας, κάτι το οποίο το είχε κάνει κάποτε και πρωθυπουργός η Μέι πριν το Brexit.

Απαντώντας το ερώτημα που κρέμεται από τα χείλη των περισσοτέρων, δηλαδή στο πώς ένας τόσο πλούσιος άνθρωπος θα μπορέσει ποτέ να κατανοήσει τις ανάγκες του φτωχού βρετανικού λαού ο κ. Ευθυμιόπουλος απάντησε ότι θα τα καταφέρει γιατί έχει τις περγαμηνές για να το κάνει.

«Έχει δουλέψει με διεθνείς οργανισμούς και διεθνείς πιστωτές, προληπτικούς οργανισμούς, οι οποίοι να μπορούν να υλοποιήσουν την ικανότητα αναβάθμισης της Βρετανίας. Το πιο σημαντικό όμως έχει να κάνει κατά πόσο η Βρετανία θα μπορέσει να πορευθεί σε άμεσο εμπόριο τόσο με την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και με τις χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο. Εκεί είναι το μεγάλο ερώτημα» επισήμανε ο ακαδημαϊκός που είναι πρόεδρος του τμήματος Ιστορίας, Πολιτικής και Διεθνών Σπουδών στο πανεπιστήμιο Νεάπολης Πάφου.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος