Λ. Τζούμης για τους πυραύλους Spike Nlos: Oταν η Τουρκία δυσανασχετεί, κάτι σωστό γίνεται από την πλευρά μας

Για το πώς αλλάζουν τις ισορροπίες στο Αιγαίο οι ισραηλινοί πύραυλοι Spike Nlos που θα προμηθευτεί η χώρα μας μίλησε στην ΕΡΤ ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία, Λάμπρος Τζούμης, μη παραλείποντας να σχολιάσει και την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου στην Τουρκία στις 4 Απριλίου.

«Έχει ξεκινήσει ήδη μια προσπάθεια εξομάλυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, η οποία θα δούμε που θα καταλήξει. Ο αναθεωρητισμός της Τουρκίας δεν είναι ευκαιριακός. Είναι μακροπρόθεσμος και δεν έχει σχέσεις με πρόσωπα. Μόλις τελειώσουν οι εκλογές θα δούμε τι θα γίνει» σχολίασε ο κ. Τζούμης στην εκπομπή «Newsroom με αφορμή την επίσκεψη του Παναγιωτόπουλου στο πλαίσιο της επαναπροσέγγισης των δύο χωρών.

Ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία αναφέρθηκε εκτενώς και στο νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα του ελληνικού στρατού με την προμήθεια των ισραηλινών πυραύλων Spike Nlos λεγοντας χαρακτηριστικά ότι «όταν η Τουρκία δυσανασχετεί, ξέρετε κάτι σωστό γίνεται από την πλευρά μας».

Και όπως τόνισε, «η απόκτηση του συγκεκριμένου πυραυλικού συστήματος είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη στην επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων για τις Ένοπλες Δυνάμεις».

Μιλώντας για το υπερσύγχρονο οπλικό σύστημα που θα αποκτήσουμε σύντομα, εξήγησε ότι έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιείται τόσο από ελικόπτερα και πλοία με παράλληλη δυνατότητα χρήση και σε πολλές πλατφόρμες, όπως οχήματα.

Αναφερόμενος στο πώς λειτουργεί το σύστημα εκτόξευσης πυραύλων Non-Line of Sight (Spike Nlos) ο κ. Τζούμης τόνισε ότι όπως φανερώνει και το όνομά του, ο χειριστής μπορεί να βλέπει και εκτός οπτικού ορίζοντα καθώς επάνω στον πύραυλο υπάρχει μια κάμερα που καθοδηγεί τον χειριστή.

«Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, όπως επίσης ότι μπορεί να προσβάλουν τεθωρακισμένα οχήματα, ελικόπτερα, μη επανδρωμένα οχήματα, ακόμη και πλοία. Συνεπώς μπορούν να επιτύχουν μια πολύ μεγάλη ζημιά», εξήγησε ο απόστρατος αξιωματικός.

Πηγή: Newsroom | ERT

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος