Ξανθόπουλος στην ΕΡΤ: Οποιαδήποτε δήλωση Τσίπρα θα τον εντάξει στον εσωκομματικό ανταγωνισμό – Να απογαλακτιστούμε από εκείνον

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας μιλάει για έναν ισχυρό πρόεδρο και μία ισχυρή αντιπολίτευση άρα απαιτούνται συγκλήσεις και συναινέσεις, είπε στην ΕΡΤ ο κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, αναφορικά με τις ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σχετικά με την συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ανέφερε ότι είμαστε πολύ δύσκολα και υπάρχει αγωνία για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ και κατά την άποψή του δεν περισσεύει κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να πέσουμε στα προβλήματα της καθημερινότητας.

Ο κ. Ξανθόπουλος είπε ότι διαφωνεί με την Σία Αναγνωστοπούλου που δήλωσε χθες ότι «Αν ο πρώην πρόεδρός του δεν μιλήσει τώρα, το κόμμα θα διαλυθεί» και εξήγησε το γιατί:

«Οποιαδήποτε δήλωση του Αλέξη Τσίπρα θα τον εντάξει σε αυτόν τον εσωκομματικό ανταγωνισμό και είναι κάτι που δεν το χρειαζόμαστε. Δηλαδή ο Τσίπρας πρέπει να παραμείνει κεφάλαιο για την Αριστερά και τον τόπο και νομίζω ότι τον κονταίνουμε αν τον εμπλέξουμε στα εσωκομματικά μας» τόνισε και συνέχισε: «Ο Αλέξης Τσίπρας παραμέρισε για να περάσει το νέο κύμα. Πρέπει να το πάρουμε απόφαση και να απογαλακτιστούμε από τον Τσίπρα. Καταλαβαίνω ότι η ηγεμονική του παρουσία έλυνε τις αντιθέσεις και σε επίπεδο πολιτικής γραμματείας και τα πράγματα προχωρούσαν αλλά πρέπει να πάρουμε απόφαση και να προχωρήσουμε χωρίς τον Αλέξη. Αν κρίνει ότι πρέπει να παρέμβει θα το κάνει εκείνος».

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετική είδηση:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος