Κ. Ζιαζιάς, επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ: Θετικό βήμα η επιθετική διπλωματία της Αθήνας – Διεκδικούμε το δίκιο μας (video)

Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, με θητεία σε Έβρο και Κω, μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» για τις προκλήσεις της Τουρκίας επισημαίνοντας ότι τα εθνικά θέματα απαιτούν ψυχραιμία και υπευθυνότητα και όχι λεονταρισμούς, αλλά τη γλώσσα της διπλωματίας.

«Οι Τούρκοι αυτήν την στιγμή στο πεδίο, τόσο με τις ασκήσεις όσο και με τη ρητορική, χτίζουν ένα αφήγημα προκλήσεων και εισβολής στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου» δήλωσε ο κ. Ζιαζιάς.

Ερμηνεύοντας την αναθεωρητική πολιτική των Τούρκων με τις συνεχείς εμπρηστικές δηλώσεις αξιωματούχων τόνισε ότι «προετοιμάζουν τη διεθνή κοινότητα με δήθεν αποστρατικοποίηση των νησιών, προετοιμάζουν και την κοινή τους γνώμη για το τι θα συμβεί, δηλαδή αλλαγή των συνόρων είτε με εκφοβισμό είτε με πόλεμο».

Η Τουρκία θα επιχειρήσει να γκριζάρει κατοικημένα νησιά

Έκανε, μάλιστα, λόγο για «ομαδική παράνοια της Τουρκίας» που εντάσσεται, όπως είπε, «στο πλαίσιο του εκφοβισμού της Ελλάδας για να κάνει το επόμενο βήμα στο status quo».

Και όπως επισήμανε ο επίτιμος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, «η Τουρκία θα επιχειρήσει να γκριζάρει κατοικημένα νησιά». Ο Ζιαζιάς έστειλε, ταυτόχρονα, σαφές μήνυμα προς τους συμμάχους της Ελλάδας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ ότι «αν προκληθούμε περαιτέρω θα αντιδράσουμε δυναμικά».

Βγήκαμε μπροστά διπλωματικά

«Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με παλιά εργαλεία όπως διαβήματα, ενημερώσεις ΝΑΤΟ και ΕΕ, συνεχείς επίκληση του διεθνούς δικαίου, που δεν προσέφερε τίποτα σημαντικό» δήλωσε ο απόστρατος στρατιωτικός.

«Είναι καιρός να δημιουργήσουμε διπλωματικό θόρυβο. Είναι καιρός να εγκαταλείψουμε την παθητική διπλωματία, να εγκαταλείψουμε τη διπλωματία του επαίτη και να βγούμε μπροστά διεκδικώντας το δίκιο μας» είπε ο κ. Ζιαζιάς και πρόσθεσε ότι «ευτυχώς η χώρα μας το τελευταίο διάστημα βγήκε μπροστά διπλωματικά, επιθετικά πλέον και γι’ αυτό βλέπουμε τις αντιδράσεις της Τουρκίας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος