Κ. Δημογλίδου, εκπρ. ΕΛ.ΑΣ. για εγκληματικότητα ανηλίκων: Δεν κατανοούν το έγκλημα που έχουν διαπράξει – Kαθημερινά τα περιστατικά

Για τα περιστατικά εγκληματικότητας ανηλίκων που είναι ολοένα και πιο συχνά και βίαια μίλησε στην ΕΡΤ η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου τονίζοντας ότι τα συμβάντα είναι πλέον καθημερινά και δεν αρκεί η αντιμετώπισή τους με κατασταλτικό τρόπο. αλλά χρειάζεται παρέμβαση στην οικογένεια και το σχολείο.

«Παρατηρούμε καθημερινά στο δελτίο της Ελληνικής Αστυνομίας ότι υπάρχει έστω και ένα περιστατικό όπου οι δράστες, δυστυχώς, είναι ανήλικοι» είπε χαρακτηριστικά η κ. Δημογλίδου. Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ τόνισε ότι «όταν φτάνουν τα παιδιά αυτά σε ένα αστυνομικό τμήμα και καταλαβαίνουν ότι πρέπει να συλληφθούν και να εξεταστούν σαν δράστες, δεν έχουν κατανοήσει καν το έγκλημα που έχουν διαπράξει».

Το πρόβλημα δε λύνεται μέσα σ’ ένα αστυνομικό τμήμα

Και όπως τόνισε, «το πρόβλημα είναι ότι αυτό δεν μπορεί να λυθεί μέσα σε ένα αστυνομικό τμήμα». Η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας εστίασε στο ό,τι το πρόβλημα που προκαλεί την παραβατική συμπεριφορά των ανηλίκων «πρέπει να λύνεται μέσα στην οικογένεια ή ακόμη και μέσα στο σχολείο όπου το παιδί περνά πολλές ώρες».

Ερωτηθείσα για το εάν η εγκληματικότητα ανηλίκων με οπαδικά και όχι κίνητρα μπορεί να αντιμετωπιστεί και με καλύτερη αστυνομική επιτήρηση ο κ. Δημογλίδου απάντησε θετικά λέγοντας ότι «τα τελευταία δύο χρόνια έχουν αυξηθεί οι αστυνομικοί στο λεκανοπέδιο της Αττικής κατά 3.500». Και όπως πρόσθεσε ο πολύ μεγάλος αριθμός αστυνομικών υπαλλήλων, που μαζί με την ομάδα ΔΙΑΣ η οποία έχει ενισχυθεί, επιχειρεί στην πρωτεύουσα συμβάλει και στη μείωση της εγκληματικότητας.

«Είδαμε προχθές τα ξημερώματα ένα περιστατικό στο κέντρο της Αθήνας με την απόπειρα βιασμού μιας νεαρής γυναίκας, η οποία ευτυχώς αντέδρασε άμεσα. Κάλεσε σε βοήθεια και αστυνομικοί των πεζών περιπολιών της Αθήνας, που βρίσκονταν σε πολύ κοντινή απόσταση, άμεσα συνέλαβαν τον δράστη και τον οδήγησαν και αυτό στη δικαιοσύνη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τι είπε για την αστυνόμευση στις τουριστικές περιοχές

Αναφορικά με το θέμα των περιστατικών διαφθοράς στην Ελληνική Αστυνομία και των ΕΔΕ που καθυστερούν, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. απάντησε ότι «όταν υπάρχει σε εξέλιξη ποινική δίωξη για κάποιον αστυνομικό περιμένουμε να γίνει συσχέτιση της ποινικής δικογραφίας, να δούμε για ποια αδικήματα κατηγορείται για να βγει και το πόρισμα των πειθαρχικών αυτών εξετάσεων. Δεν μπορούμε να πούμε ότι συσσωρεύονται η ΕΔΕ στην Ελληνική Αστυνομία».

Αναφορικά με την αστυνόμευση στις τουριστικές περιοχές η κ. Δημογλίδου αποκάλυψε ότι έχει ξεκινήσει ήδη από το Πάσχα η ενίσχυσή τους για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οι υπηρεσίες στον αυξημένο αριθμό τουριστών.

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος