Δ. Βίτσας στο ErtNews: Η Ελλάδα με άνεση μπορεί να υπερασπιστεί την κυριαρχία της – Eίμαστε σε θέση υπεροχής (video)

Array

Για το θέμα της εντεινόμενης τουρκικής προκλητικότητας και την αποτρεπτική ισχύ των ελληνικών Eνοπλων Δυνάμεων στο ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου μίλησε στο ertnews και την εκπομπή «Επτά» ο Δημήτρης Βίτσας, πρώην υπουργός Άμυνας και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Η Ελλάδα με άνεση μπορεί να υπερασπιστεί την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο. Αν ο Ερντογάν έχει κάποιες βλέψεις, αυτές είναι προς την Κύπρο και όχι προς τα νησιά τα δικά μας δηλαδή» δήλωσε ο κ. Βίτσας.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας αναλύοντας την στρατιωτική υπεροχή των Ελλήνων στον αέρα χάρη στα γαλλικά Rafale και τα αμερικανικά F-16 είπε χαρακτηριστικά ότι «είμαστε σε θέση υπεροχής» έναντι των Τούρκων.

Δ. Βίτσας στο ErtNews: Η Ελλάδα με άνεση μπορεί να υπερασπιστεί την κυριαρχία της – Eίμαστε σε θέση υπεροχής (video)
(Costas Baltas/Pool via AP)

Η Δύση θα απαντήσει επιθετικά στην προσάρτηση

Μιλώντας για τις εξελίξεις στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας και στα νέα δεδομένα μετά την ανακοίνωση της προσάρτησης των τεσσάρων περιοχών ο κ. Βίτσας εκτίμησε ότι δίνει μια νέα διάσταση στον πόλεμο αλλά δεν τον τελειώνει.

«Μια σειρά από μεγάλες δυνάμεις είπαν ότι εμείς δεν αναγνωρίζουμε την προσάρτηση» ανέφερε ο κ. Βίτσας εκτιμώντας ότι η Δύση στο προσεχές μέλλον θα κάνει ακόμα πιο επιθετική την στάση της απέναντι στον Ρώσο πρόεδρο.

«Ελπίζω ότι δεν θα είναι ο πιο δυναμικός τρόπος. Θα είναι ο τρόπος της συνεννόησης. Αλλά δεν μπορώ να πω και δεν μπορώ να αφαιρέσω και δυναμικούς τρόπους, με στήριξη βασικά στην Ουκρανία», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος για την πιθανότητα μιας γενικότερης σύρραξης ο ίδιος δήλωσε βέβαιος ότι αυτό είναι αναπόφευκτο.

«Γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να βάλουν μια θηλιά στα οικονομικά της Ρωσίας. Αυτή την στιγμή θα έλεγε κανείς ότι η Ρωσία είναι σε μια πλεονεκτική θέση, αλλά όταν θα περάσει ο χρόνος η Ρωσία θα έχει την αγχόνη της μακροπρόθεσμα», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Πηγή: «Επτά» | Ertnews

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος