Δ. Βίτσας στο Πρώτο: Εκρηκτική η δύναμη ισχύος της χώρας μας με τα αναβαθμισμένα F16 Viper (audio)

«Αν ξεκινήσουμε με 12-14 Viper, που είναι μια εκρηκτική δύναμη ισχύος και μέσα σε 4-5 χρόνια έχουμε 85 Viper -και βεβαίως σε αυτό το χρονικό διάστημα θα εξελιχθεί και το ζήτημα των F35 για την Ελλάδα, είμαι σίγουρος- και με βάση το γεγονός ότι η Τουρκία αυτή την στιγμή είναι έξω αυτή την στιγμή από το πρόγραμμα αναβάθμισης των δικών της F16 σε Viper και έξω από το πρόγραμμα των F35, έχουμε μια σοβαρή ισχύ». Αυτό τόνισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, για τα πρώτα δύο αναβαθμισμένα F16 σε εκδοχή Viper που έφτασαν στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ.

«Θα πρέπει όμως να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να ανταποκρινόμαστε γρήγορα» σημείωσε, αναφερόμενος στον «αργό ρυθμό με τον οποίο ανταποκρίθηκε η χώρα μας στην άσκηση με πραγματικά πυρά, την οποία αυτή την στιγμή εκτελούν οι Τούρκοι στο Αιγαίο». «Μόλις θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη μοίρα έχουμε μια μεγαλύτερη δύναμη ισχύος» υπογράμμισε ο κ. Βίτσας.

«Εμείς σαν Ελλάδα δεν ζητάμε τίποτα από την Τουρκία, να σεβαστεί το Δίκαιο της Θαλάσσης και τις Συμφωνίες πρέπει να ζητάμε. Αλλά και από αυτή την άποψη, της άμυνας καθαρά, νομίζω ότι είναι πολύ θετικό γεγονός η διαδικασία που ξεκίνησε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και αρχίζει τώρα και υλοποιείται σταδιακά, ώστε να νιώθει και η ελληνική κοινωνία ασφάλεια» συμπλήρωσε ο κ. Βίτσας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος