Δ. Σταθακόπουλος για ελληνοτουρκικά: Το momentum ακόμα είναι υπέρ μας – Γίνεται υβριδικός πόλεμος (video)

Array

Για τους «ρητορικούς παροξυσμούς» των Τούρκων αξιωματούχων και την ελληνική απάντηση δια στόματος του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, μίλησαν στην ΕΡΤ ο δημοσιογράφος Φάνης Παπαθανασίου και ο Δημήτρης Σταθακόπουλος, Δρ. Παντείου νομικός και Οθωμανολόγος.


Για τις διπλωματικές ενέργειες που γίνονται αυτό το διάστημα μίλησε ο δημοσιογράφος, κάνοντας λόγο για «ένα παζάρι» στο παρασκήνιο.

«Υπάρχουν πληροφορίες ότι προετοιμάζεται μια συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο, ώστε τα πράγματα να μπουν σε ένα διαφορετικό πρίσμα» ανέφερε π κ. Παπαθανασίου, βάζοντας στο τραπέζι των συζητήσεων και την παράμετρο των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας – ΗΠΑ.

«Το momentum ακόμα είναι υπέρ μας. Η Τουρκία βρίσκεται σε μια διαφορά φάσης. Οι απειλές είναι περισσότερες από τις εκδηλώσεις πράξεων. Ότι κάνει είναι στο πλαίσιο του υβριδικού πολέμου. Είναι πόλεμος και ορθώς είμαστε σε ετοιμότητα».

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο δρ. του Παντείου Πανεπιστημίου επισήμανε ότι ορθώς δημιουργούμε συμμαχίες σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο και ορθώς εξοπλιζόμαστε, λόγω της συνεχούς τουρκικής απειλής.

«Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ισορροπίες που υπάρχουν, υπέρ μας, στο Κογκρέσο» είπε και αναφέρθηκε εκτενώς στο ρόλο του Αμερικανού Γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ. Ο κ. Σταθακόπουλος αναλύοντας στις εξελίξεις στο προσκήνιο και το παρασκήνιο όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά εστίασε και στο εκλογικό αποτέλεσμα που θα προκύψει στις επερχόμενες τουρκικές εκλογές. «Μπορούμε να δούμε ένα προφίλ εξίσου απειλητικό, εθνικιστικό και πιο ανθελληνικό από αυτό του Ερντογάν» είπε σχετικά με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τόνισε ότι θα πρέπει να μας προβληματίζει μια πιθανή αλλαγή στάσης της ΗΠΑ απέναντι στην Τουρκία και στο διαφορετικό προφίλ που θα παρουσιάσουν οι νέοι παίκτες στην τουρκική πολιτική σκηνή.

Kαι οι δύο καλεσμένοι της εκπομπής ωστόσο συμφώνησαν ότι έχουμε μπροστά μας μια μακρά περίοδο έντασης με την Τουρκία και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας βρίσκεται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει τυχόν προκλήσεις σε θάλασσα, αέρα και ξηρά.

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος