Χρ. Ελευθεριάδης, καθ. Πυρηνικής Φυσικής: Τρομολαγνικά τα όσα λέγονται για τα πυρηνικά (video)

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Xρήστος Ελευθεριάδης, καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής στο ΑΠΘ για το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών όπλων μετά τις σχετικές απειλές που εξαπέλυσε η Ρωσία. «Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι ότι έχουν αρχίσει να το κουβεντιάζουν και να υπάρχει ένα τρομολαγνικό κύμα το οποίο επεκτείνεται συνεχώς».

Περιγράφοντας τα όσα έχουν ακουστεί δημοσίως από Ρωσία και Μεγάλη Βρετανία για τη χρήση πυρηνικών όπλων το τελευταίο διάστημα αύξησαν την ανησυχία του κόσμου, αλλά και των ειδικών.

Σχολιάζοντας το σενάριο για ολοκληρωτική καταστροφή της Μ. Βρετανίας, σύμφωνα με είδηση που παρουσιάστηκε σε ρωσικό μέσο ενημέρωσης, ο καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής το χαρακτήρισε «αισχρό» και όπως είπε αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τρομολαγνίας «βλέπει τα πράγματα να ξεφεύγουν».

Σύμφωνα με τον κ. Ελευθεριάδη, «η γραμμή που έχει ακολουθηθεί ωθεί τα πράγματα στο όλο και χειρότερο. Αν από την αρχή υπήρχε μια διάθεση για να υπάρξει μια συνεννόηση, πιθανολογώ ότι η Ρωσία θα συμφωνούσε με την αναγνώριση αυτονομίας στις ρωσόφωνες περιοχές της Ουκρανίας. Πλέον φαίνεται ότι έχει ανοίξει η όρεξη των Ρώσων που επεκτείνονται σε όλη την Ουκρανία».

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «όσο χρονικά επεκτείνεται αυτή η κατάσταση, φοβάσαι το λάθος ή το πάτημα του κουμπιού. Δεν θέλω να πιστέψω ότι αυτά που ακούγονται είναι αληθινά. Το άσχημο είναι ότι πλέον ακούγονται και από δυτικά μέσα ενημέρωσης» για χρήση πυρηνικών όπλων.

Δείτε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος