T. Xατζηβασιλείου για την ανάφλεξη στο Mεσανατολικό: Καταδικαστέα η επίθεση της Χαμάς – Κινδυνεύει να ανοίξει η πόρτα του φρενοκομείου

Για την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ και την απάντηση του ισραηλινού στρατού που σφυροκοπά παλαιστινιακούς στόχους στη Λωρίδα της Γάζας, σε μια ένοπλη αντιπαράθεση που ξεπερνά τους 480 νεκρούς και από τις δύο πλευρές μίλησε στην ΕΡΤ ο Τάσος Χατζηβασιλείου, διεθνολόγος και βουλευτής της ΝΔ.

«Υπάρχει μια επιχείρηση γοητείας από την Τουρκία προς το Ισραήλ βέβαια στην χθεσινή του ομιλία ο Ταγίπ Ερντογάν κράτησε ίσες αποστάσεις και απέφυγε να καταδικάσει την επίθεση της Χαμάς, ζητώντας από κάθε πλευρά αυτοσυγκράτηση. Αυτό χαρακτηρίστηκε ως πολιτική “Ποντίου Πιλάτου» και δεν εκτιμήθηκε από το Ισραήλ» δήλωσε ο διεθνολόγος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» και στους δημοσιογράφους Νίνα Κασιμάτη και Δημήτρη Κοτταρίδη ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας καταδίκασε την επίθεση σε αμάχους, λέγοντας ότι είναι άνευ προηγουμένου. «Την καταδικάζουμε απερίφραστα. Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τρομοκρατικές επιθέσεις».

Υψηλού ρίσκου η επίθεση της Χαμάς

Εκτίμησε ότι η απάντηση του Ισραήλ θα είναι άμεση ενώ αναφορικά με την στρατιωτική επιχείρηση της Χαμάς την οποία χαρακτήρισε ως «υψηλού ρίσκου», δήλωσε ότι αποδυναμώνει τις παλαιστινιακές θέσεις. «Υποβαθμίζει πάρα πολύ τις θέσεις των Παλαιστινίων στο διεθνές στερέωμα που, εδώ και χρόνια αγωνίζονται για τη δημιουργία κράτους. Ταυτόχρονα, συσπειρώνεται ο δυτικός κόσμος γύρω από το Ισραήλ, αλλά και τους ίδιους τους ισραηλινούς», σημείωσε.

Εν κατακλείδι, όπως είπε ο κ. Χατζηβασιλείου, «η κίνηση της Χαμάς είναι καταδικαστέα, φονική και τρομοκρατική. Με την κίνηση αυτή κινδυνεύει να ανοίξει η πόρτα του φρενοκομείου», πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Πηγή: Σαββατοκύριακο από τις 6 | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος