Τ. Χατζηβασιλείου, διεθνολόγος: Ο Ερντογάν διεκδικεί το ρόλο του σωτήρα – Πήρε στην τρομοκρατία τα ζητήματα που ήθελε (video)

Την στάση της Τουρκίας και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχολίασε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο βουλευτής της ΝΔ και διεθνολόγος, Τάσος Χατζηβασιλείου λέγοντας ότι «ο Ερντογάν διεκδικεί σήμερα το ρόλο του σωτήρα από το αδιέξοδο, το οποίο ο ίδιος δημιούργησε στο ΝΑΤΟ πριν από λίγες εβδομάδες».

Μιλώντας για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στη Μαδρίτη ο κ. Χατζηβασιλείου επισήμανε ότι «ο κοινός μας στόχος πέτυχε και το ΝΑΤΟ θα έχει πλέον δύο πολύτιμους νέα μέλη, τη Σουηδία και την Φινλανδία».

Ο κ. Χατζηβασιλείου δήλωσε ότι ο Ερντογάν εξασφάλισε τα σημαντικά ζητήματα που ήθελε: την στήριξη των δύο χωρών σε ότι έχει να κάνει με την τρομοκρατία (σ.σ. για Κούρδους και Γκιουλενιστές), πήρε τη συμφωνία για ανταλλαγή πληροφοριών και πήρε και την εξέταση χαλάρωσης στους αμυντικούς περιορισμούς που έχουν οι δύο χώρες. Και αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο».

Αναλύοντας τις κινήσεις Ερντογάν στην διπλωματική σκακιέρα ο Έλληνας διεθνολόγος ερμήνευσε ότι αυτές έγιναν για να συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν: «Η Τουρκία έκανε τη φασαρία για να μπει στο οπτικό πεδίο του Αμερικανού προέδρου. Ο δεύτερος στόχος είναι η υπόσχεση ότι θα εισηγηθεί στο Κογκρέσο την έγκριση τoυ ζητήματος των F-16, από το οποίο ακόμα βρίσκεται μακριά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ερντογάν διάβασε σωστά το μήνυμα της Συνόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κάλεσε την Τουρκία να πάψει να είναι ταραξίας.

«Η Τουρκία έβαλε νερό στο κρασί της και με διάφορα θεατρικά κόλπα ο κ. Ερντογάν επιχειρεί να προβάλει ως προσωπικό θρίαμβο την έξοδο από το αδιέξοδο που ο ίδιος δημιούργησε καθαρά για λόγους προσωπικής προβολής», τόνισε σχετικά με την εμφάνισή του Τούρκου προέδρου στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος