Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων για τη δολοφονία της 28χρονης: Να μη δικάσουμε τους αστυνομικούς παραπάνω από τον δράστη

Σύνοψη
  • «Οι αστυνομικοί έχουν κάνει λάθη. Αυτό δεν δικαιολογεί να κανιβαλίζουμε εναντίον όλης της Ελληνικής Αστυνομίας. Ένας νέος άνθρωπος, σκοτώθηκε από έναν αλήτη μπροστά στην πόρτα του αστυνομικού τμήματος. Δεν έχουμε αναρωτηθεί γιατί ο δράστης ήταν έξω», είπε ο Δημοσθένης Πάκος

Θεωρητικά θα κρατούσα την κοπέλα εκεί και θα καλούσα εγώ το 100 κάνοντας και άλλες παράλληλες ενέργειες, είπε στο ΕΡΤnews ο Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Δημοσθένης Πάκος, μιλώντας για τη στυγερή δολοφονία της 28χρονης Κυριακής έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγ. Αναργύρων, λίγα μέτρα από το φυλάκιο του φρουρού κι ενώ η άτυχη κοπέλα μιλούσε τηλεφωνικά με την Άμεση Δράση.

«Οι αστυνομικοί έχουν κάνει λάθη. Αυτό δεν δικαιολογεί να κανιβαλίζουμε εναντίον όλης της Ελληνικής Αστυνομίας. Ένας νέος άνθρωπος, σκοτώθηκε από έναν αλήτη μπροστά στην πόρτα του αστυνομικού τμήματος. Δεν έχουμε αναρωτηθεί γιατί ο δράστης ήταν έξω. Δεν έχω ακούσει πουθενά γι’ αυτόν, ούτε το όνομά του δεν υπάρχει στη δημοσιότητα. Το θέμα είναι λοιπόν, να μη δικάσουμε τους αστυνομικούς περισσότερο από τον δράστη», τόνισε και συμπλήρωσε:
«Τις παθογένειες τις ξέρουμε, τις έχουμε καταγγείλει κι εμείς οι συνδικαλιστές. Οφείλουμε να τις καταγγέλλουμε συνέχεια, όχι όποτε μας βολεύει και εκ του αποτελέσματος».

Για τον φρουρό είπε ότι βρισκόταν εκεί μέχρι να τελεσιδικήσει η απόταξή του και έθεσε το ερώτημα: Τον διοικητή του ΑΤ τον ρωτήσαμε πόσους ανθρώπους είχε για να κάνουν αυτή τη δουλειά;

Σχετικά με την απεγνωσμένη τηλεφωνική έκκληση του θύματος στην Άμεση Δράση, ο κ. Πάκος έδωσε και την εξής διάσταση: «Ένα αστυνομικό τμήμα έχει την ημέρα 100 ανθρώπους οι οποίοι το επισκέπτονται, από τους οποίους οι 75 απλά απασχολούν τους αστυνομικούς, ενώ το 100 δέχεται 12.000 κλήσεις το 24ωρο. Ένας τηλεφωνητής σηκώνει 300 τηλέφωνα από τα οποία το 70% είναι είτε φάρσες είτε άτομα με ψυχολογικά προβλήματα, οπότε προσπαθεί να πάει παρακάτω».

«Ξεκίνησαν κάποιοι δήθεν συνδικαλιστές να κανιβαλίσουνν πάνω στο θέμα, να βγαίνουν επισπεύδοντες εναντίον των συναδέλφων τους. Όποιος νομίζει ότι μπορούσε να τα κάνει καλύτερα από αυτούς, να βάλει στολή του και να μην τη βάζει μόνο για να βγάζει φωτογραφίες στις πορείες και να πάει να δουλέψει στο τμήμα των Αγίων Αναργύρων ο ίδιος ή η ίδια».

Κυριάρχησε τόσο πολύ το ρουσφέτι στην Ελληνική Αστυνομία που πλέον οι υπηρεσίες στα αστυνομικά τμήματα είναι άδειες, πρόσθεσε.

«Αν ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος είχε 100 ανθρώπους ίσως να μην τον έβαζε σκοπό, να τον έβαζε να κολλάει χαρτόσημα για να μην είναι με τους πολίτες»

Με την παραπάνω φράση ο κ. Πάκος αναφέρθηκε στον φρουρό, που στάθηκε μάρτυρας της δολοφονίας, λέγοντας ότι εν αναμονή να τελεσιδικήσει η απόταξή του τον έστειλε η υπηρεσία σε ένα αστυνομικό τμήμα.
«Ο Διοικητής του Αστυνομικού τμήματος κάτι πρέπει να τον κάνει. Διαβάζω για καρατομήσεις. Είναι πάρα πολύ ωραία λέξη.
Ο διοικητής κρίθηκε ότι είχε 26 ανθρώπους και δεν ήταν καν στο σημείο την ώρα του περιστατικού και λέμε ότι καρατομήθηκε. Και το καλοκαίρι καρατόμησαμε τους τροχονόμους για 200 Κροάτες που έκαναν βόλτα όλη την Ελλάδα και σκότωσαν έναν άνθρωπο. Οι τροχονόμοι έφταιγαν. Έχουμε χάσει λίγο το μέτρο. Πρέπει να δούμε τι γίνεται στην κοινωνία.
Έχουμε μια ακραία βία, η οποία δεν είναι αστυνομικό ούτε πολιτικό ζήτημα. Είναι κυρίως κοινωνικό, γιατί στην Ελλάδα έχουμε αναγάγει όλα τα ζητήματα είτε σε αστυνομικά είτε σε πολιτικά. Πρέπει να δούμε ως κοινωνία τι κάναμε λάθος», είπε, τέλος, ο Δημοσθένης Πάκος.

Πηγή: ΕΡΤnews – Εκπομπή «Συνδέσεις»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος