Παγουλάτος στην ΕΡΤ: Ο πόλεμος φαίνεται ότι θα έχει διάρκεια, γι’ αυτό κινητοποιούνται Δύση και Κίνα

Την άποψη ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία φαίνεται ότι θα έχει διάρκεια και ότι γι’ αυτόν τον λόγο κινητοποιούνται οι δυτικές ηγεσίες και η Κίνα, καθώς «καταλαβαίνουν ότι ένας πόλεμος χωρίς τέλος έχει πολλαπλά αποσταθεροποιητικές επιπτώσεις στο παγκόσμιο σύστημα», εξέφρασε στο βραδινό δελτίο της ΕΡΤ ο γενικός διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ, ο Γιώργος Παγουλάτος.

Ερωτώμενος γιατί οι Ρώσοι επιμένουν τόσο πολύ στο ότι θα πρέπει να γίνει ένας διάλογος Ουάσιγκτον-Μόσχας, ο κ. Παγουλάτος επεσήμανε ότι οι Ρώσοι θεωρούν τους Αμερικανούς αξιόπιστους ομιλητές, προσθέτοντας ότι «τελικά είναι και ένα παιχνίδι γοήτρου για τον Πούτιν, ο οποίος πριν από τον πόλεμο έλεγε ότι εγώ μιλάω μόνο με τον Μπάιντεν».

«Ένας από τους λόγους αυτού του πολέμου είναι η διεκδίκηση από τη Ρωσία ρόλου υπερδύναμης, τον οποίο πρακτικά έχει χάσει», σημείωσε ο κ. Παγουλάτος.

Απαντώντας τέλος σε ερώτηση για το πώς θα επηρεάσει την Ελλάδα το εμπάργκο και πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο, ο κ. Παγουλάτος είπε ότι «εάν δεν έχουμε μείωση της προσφοράς πετρελαίου, δεν θα υπάρξει σημαντικός επηρεασμός στις τιμές».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος