Π. Χαρέλας: Έμπειροι οι πέντε συνοριοφύλακες που συνελήφθησαν στον Έβρο – Πώς δρούσαν

Για την υπόθεση με τους πέντε συνοριοφύλακες, που συνελήφθησαν στον Έβρο κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία, μίλησε στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας.

Είναι λυπηρό, εξοργιστικό για όλο αυτό που επιχειρεί σχεδόν το σύνολο των συνοριοφυλάκων στον Έβρο και σε ολόκληρη τη χώρα. Σαφώς και δεν θα πρέπει να δείξουμε καμία ανοχή. Δεν θα πρέπει να δείξει ούτε η δικαιοσύνη καμία ανοχή σε αυτούς που αποδεδειγμένα είναι επίορκοι μέσα στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Δεν κάνουν μόνο ζημιά στον εαυτό τους και στις οικογένειές τους. Κάνουν ζημιά και στο ίδιο το Σώμα της Αστυνομίας αλλά και στην ελληνική κοινωνία” τόνισε.

Πρόκειται για παλιούς συναδέλφους που έχουν 23 χρόνια στο Σώμα και έχουν μια πολύ μεγάλη εμπειρία πάνω. Να μην είναι παράδειγμα αυτό για τους νέους συνοριοφύλακες. Η δική μας η ανησυχία πάντοτε είναι αυτή γιατί ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι τα κυκλώματα δίνουν αρκετά χρήματα και βγάζουν αρκετά χρήματα από αυτή την παράνομη διακίνηση. Ο φόβος λοιπόν και η ανησυχία της Ομοσπονδίας είναι είναι αυτός. Να μην δελεαστούν οι συνάδελφοι μας. Τα κυκλώματα εύκολα μπορούν να προσεγγίσουν συναδέλφους, μπορούν να βρουν και ονόματα και τηλέφωνα και μέσω λογαριασμών στο ίντερνετ που διατηρεί ο κάθε συνάδελφος. Το θέμα είναι κατά πόσο εμείς θα μας δελεάσουν αυτά που θα μας πούνε. Γιατί στην αρχή σαφώς δεν θα πουν “πάρτε χρήματα”. Έχουν συλληφθεί και πάλι παλιότερα συνοριοφύλακες. Βρίσκονται στη φυλακή σήμερα για αυτού του είδους τις παράνομες πράξεις” τις οποίες έχουν κάνει. Είμαστε εξοργισμένοι. Καμία ανοχή και από τη Δικαιοσύνη αλλά και από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας απέναντι σε επίορκους“, πρόσθεσε.

Σχετικά με τη δράση τους έκανε γνωστό ότι δούλευαν ως ομάδα κατά των κυκλωμάτων διακίνησης. “Αυτό σημαίνει ότι όλα αυτά τα χρόνια είχαν επαφές με τα κυκλώματα των διακινητών και προκειμένου να αποτρέψουν τη δράση των κυκλωμάτων διακινητών πολύ κοντά στη συνοριακή γραμμή στο Διδυμότειχο. Φαίνεται λοιπόν ότι βοηθούσαν τα κυκλώματα αυτά στο πότε και πώς να μπουν στη χώρα οι μετανάστες, ενώ διευκόλυναν ώστε να μην υπάρχουν άλλοι συνάδελφοί στην ευρύτερη περιοχή ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν“.

Το νόμισμα έχει δύο όψεις. Κανένας διακινητής, κανένα κύκλωμα διακινητών δεν θα προσέγγιζε συνοριακούς φύλακες και αστυνομικούς για να βοηθηθεί από αυτούς, εάν υπήρχε μια χαλαρή κατάσταση. Ευτυχώς για εμάς στον Έβρο και γενικότερα στη Μακεδονία δεν είναι χαλαρή η κατάσταση από τους ελέγχους και από τη δράση των αστυνομικών και των ειδικών ομάδων της συνοριακής φύλαξης για την καταπολέμηση των κυκλωμάτων. Γι αυτό και εκεί τα κυκλώματα προσπαθούν να βρουν συνεργάτες μέσα στην αστυνομία. Αν ήταν χαλαρά και μπορούσαν να περάσουν ελεύθερα, καταλαβαίνετε πάρα πολύ καλά ότι θα περνούσαν και δεν θα προσέγγιζαν κανέναν αστυνομικό” κατέληξε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος