Π. Τσάκωνας, καθ. διεθνών σχέσεων: Δεν αποδίδει το αφήγημα της Μεγάλης Τουρκίας – Το πρόβλημα υγείας του Ερντογάν ίσως τον κάνει πιο συμπαθή

Την αντίθεσή του με την άποψη του γνωστού Αμερικανού οικονομολόγου, Νουριέλ Ρουμπινί ότι η Τουρκίαθα προκαλέσει τεχνητή κρίση με την Ελλάδα μετά τις εκλογές εξέφρασε στην ΕΡΤ ο Παναγιώτης Τσάκωνας, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο ΕΚΠΑ υποστηρίζοντας ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δείχνει να συνειδητοποιεί ότι το αφήγημα της Μεγάλης Τουρκίας δεν αποδίδει.

«Είναι μάλλον επικίνδυνο να κάνει κρίσεις σε ένα πεδίο που δεν γνωρίζει» σχολίασε με καυστικό τρόπο για τον διάσημο οικονομολόγο ο κ. Τσάκωνας, ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» εξέφρασε την άποψη ότι «δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο όσον αφορά το Αιγαίο, τουλάχιστον και τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα, πολύ περισσότερο μετά τους σεισμούς».

Όπως επισήμανε το ζήτημα για τον κ. Ερντογάν ενόψει των τουρκικών εκλογών της 14ης Μαΐου είναι το κατά πόσο θα επιλέξει να συνεχίσει το ίδιο αφήγημα, αυτό της Μεγάλης Τουρκίας, το οποίο απευθύνονται κυρίως στο εσωτερικό ακροατήριο.

Θα «εκμεταλλευθεί» το πρόβλημα της υγείας του

«Έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται και ο ίδιος ότι (το αφήγημα της Γαλάζιας Πατρίδας) δεν αποδίδει» δήλωσε ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων ενώ αναφορικά με το πρόβλημα υγείας του Ταγίπ Ερντογάν εκτίμησε ότι θα το αξιοποιήσει για να δείξει ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο.

«Οι εξελίξεις ίσως να εξυπηρετούν σε αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή στην εμφάνιση του κ. Ερντογάν ως ενός δυναμικού ηγέτη που έχει και ανθρώπινες αδυναμίες, αυτό μπορεί να τον κάνει περισσότερο συμπαθή στο εξωτερικό», εκτίμησε.

Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή και ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Κωνσταντινούπολη, Γιάννης Μανδαλίδης εκτιμώντας ότι ο αποκαλούμενος «σουλτάνος» πρέπει να είναι ισχυρός ακόμα και όταν δείχνει αδυναμία. Μένει να φανεί πώς θα αξιοποιήσει ο εξασθενημένος Ερντογάν το πρόβλημα υγείας.

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος