Π. Θεοδωρακίδης, αναλυτής: Αναγκάστηκε σε μερική επιστράτευση ο Πούτιν – Βαλτωμένη η στρατιωτική επιτυχία

Επεξηγήσεις στο γιατί ζητά μερική επιστράτευση ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, βάσει των στρατηγικών θέσεων περιοχών στο χάρτη, έδωσε ο στρατιωτικός αναλυτής Παναγιώτης Θεοδωρακίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις».

«Αυτή η φωτιά κλιμακώνεται και επεκτείνεται, υπό την έννοια ότι μία περιοχή όσο είναι η Ελλάδα περίπου – 120.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα έχει καταληφθεί από τα ρωσικά στρατεύματα, τα οποία δεν αρκούσαν και αυτό φάνηκε από μία αντεπίθεση που έγινε και είχε προετοιμαστεί» είπε ο ίδιος.

«Όπως είδαμε πολιτική επιτυχία, δεν υπάρχει. Η στρατιωτική επιτυχία είναι βαλτωμένη, ανάγκασε τον Πούτιν να κλιμακώσει να κηρύξει αυτή τη μερική επιστράτευση. Έχει δυνατότητα να επιστρατεύσει 20 εκατομμύρια στρατό. Επιστράτευσε 300.000, οι οποίοι θα είναι περίπου 500.000 με αυτούς που βοηθούν για την πρώτη γραμμή να αντικαταστήσει τα στρατεύματα» πρόσθεσε.

«Είναι σαφές ότι χρειάζεται αναπροσαρμογή του στρατηγικού δόγματος και της στρατηγικής στόχευσης που έχει ο Πούτιν, διότι δεν επετεύχθη ο πολιτικός στόχος να κάνει αλλαγή της κυβέρνησης στο Κίεβο αφενός, αφετέρου η εδώ και μήνες ουκρανική αντεπίθεση που ετοιμάζεται, παρότι σε ορισμένα σημεία δείχνει να μην έχει την ένταση που πρέπει, πιέζει τόσο πολύ ώστε να τον αναγκάσει εσωτερικά να κάνει μερική επιστράτευση, έστω και αν είναι μερική. Αυτή η κλιμάκωση που δεν ξέρουμε πού και πώς θα οδηγήσει στην αντιπαράθεση» είπε ακόμη.

«Ο Πούτιν βρίσκεται σε δύσκολη θέση, άρα θέλει να αλλάξει στρατιωτικό δόγμα και στρατιωτική στόχευση και εδώ είναι το επικίνδυνο διακύβευμα της χρήσης των πυρηνικών όπλων», σημείωσε.

«Δεν υπάρχει περίπτωση ο Ερντογάν -και μετά από δήλωση καταδικαστική για τα δημοψηφίσματα- να μπορέσει να αποκολληθεί από το ΝΑΤΟ και να πάει σε κάτι πρωτόλειο και μη σχηματισμένο στρατιωτικά» υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρακίδης.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος