Π. Λιάκουρας, διεθνολόγος: H Tουρκία έχει βάλει στο στόχαστρο να καταλάβει τη Συρία (video)

Array

Ο Τούρκος Πρόεδρος στοχεύει να καταλάβει την Συρία, σύμφωνα με εκτίμηση του Πέτρου Λιάκουρα, καθηγητή Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» της ΕΡΤ, με αφορμή τις σημερινές τουρκικές επιδρομές στο Κομπάνι της Συρίας.

Ο κ. Λιάκουρας αναφέρεται στην απάντηση της Άγκυρας και στην εργαλειοποίηση του τρομοκρατικού χτυπήματος στην Κωνσταντινούπολη, εκφράζοντας τους φόβους του πως ο Τούρκος Πρόεδρος ενδέχεται να χρησιμοποίησε ως πρόσχημα την τρομοκρατική επίθεση, με σκοπό να ενισχύσει την επιθετική πολιτική του.

«Ίσως αυτό να ήταν το έναυσμα το οποίο πάρα πολύς κόσμος το έχει αποδώσει σε μία εν είδει προβοκάτσια, την οποία οργάνωσε ο ίδιος με αυτό το τρομοκρατικό, για να μπορέσει να δικαιολογηθεί για τις επιχειρήσεις του και να θέσει εκτός νόμου το φιλοκουρδικό κόμμα, κάτι που ακούστηκε και από πιο σοβαρά χείλη».

Σημειώνεται ότι ο Ερντογάν είχε προαναγγείλει ηχηρή απάντηση για τη βομβιστική επίθεση στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, παρά τις προειδοποιήσεις της ευρωπαϊκής κοινότητας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι επιδρομές των τουρκικών αεροσκαφών που έπληξαν το Κομπάνι της Βόρειας Συρίας προκάλεσαν τον θάνατο 12 ανθρώπων.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος