Π. Φραγκούλης για συντριβή Antonov: Η νεκροψία και το δεύτερο «μαύρο κουτί» θα δώσουν απαντήσεις

Array

Για μια άριστη αντιμετώπιση – διαχείριση της κατάστασης από την πολιτεία, αναφορικά με τους ελέγχους στο σημείο όπου έπεσε και συνετρίβη το αεροσκάφος Antonov στην Καβάλα, έκανε λόγο ο εμπειρογνώμωνας αεροπορικών ατυχημάτων Παντελής Φραγκούλης, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι».

Ο ίδιος έκανε λόγο για απόφαση του πιλότου να επιλέξει τη συγκεκριμένη, πιο μακρινή διαδρομή. «Σημαντικό είναι να δούμε αν ήταν σε καλή κατάσταση οι χειριστές και οδηγήθηκε εκεί. Δεν είχαν πλέον οι ίδιοι τον έλεγχο του αεροσκάφους, ώρα πριν. Η νεκροψία των οκτώ σωρών θα μας δώσει τα συμπεράσματα για το εάν οι πιλότοι είχαν τις αισθήσεις τους, φορούσαν τις μάσκες οξυγόνου και μπορούσαν να έχουν την διακυβέρνηση του αεροσκάφους», τόνισε.

«Είναι απαραίτητη η εξέταση και του δεύτερου μαύρου κουτιού, πρέπει να μας γνωρίσει κάποια πράγματα και η εταιρεία» είπε ακόμη.

«Η ελληνική πλευρά έκανε πολύ καλά και προχώρησε σε διαβήματα στην σερβική και ουκρανική κυβέρνηση διότι έχουμε την πτώση ενός διερχόμενου αεροσκάφους με την αναγραφή “επικίνδυνα υλικά”» υπογράμμισε ο κ. Φραγκούλης.

«Επέλεξε (σ.σ. ο πιλότος) το αεροδρόμιο της Καβάλας. Δεν γνωρίζω γιατί. Τον κυβερνήτη αφορά να γυρίσει το αεροπλάνο ασφαλές σε σημείο που μπορεί να προσγειωθεί» είπε, μεταξύ άλλων.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος