Όλη η διαδικασία με την άρση ασυλίας των «Σπαρτιατών» – Πού μπορεί να οδηγήσει η υπόθεση της ψευδούς παραστάσεως στις εκλογές

«Η Εισαγγελέας ζήτησε την άδεια της Βουλής για να τους καλέσει ως υπόπτους, δηλαδή για να προχωρήσει την προκαταρκτική εξέταση που κάνει, σχετικά με το εάν κατέβηκαν στις εκλογές με ψευδείς παραστάσεις» τόνισε ο καθηγητής Νομικής Σχολής Αθηνών, Νίκος Παπασπύρου, σχετικά με την άρση ασυλίας των «Σπαρτιατών» διευκρινίζοντας πως ψευδής δήλωση – ίσως όχι μόνο στο εκλογικό σώμα αλλά ενδεχομένως και στον Άρειο Πάγο – είναι όταν πχ. λέγανε στον λαό πως αρχηγός του κόμματος είναι ο τον κ. Στίγκας, αλλά είναι ο Κασιδιάρης.

Αναφορικά με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί ο κ. Παπασπύρου σημείωσε πως αυτό το ελέγχει σήμερα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, θα τους καλέσει και εάν θεωρήσει ότι όντως υπάρχουν ενδείξεις για την τέλεση αυτών αδικημάτων, θα ασκήσει δίωξη και θα προχωρήσει αυτή η ποινική διαδικασία για τα συγκεκριμένα αδικήματα, τα οποία είναι πλημμελήματα.

Όμως ο κ. Παπασπύρου προσέθεσε πως «αυτή η αυτή η υπόθεση της ψευδούς παραστάσεως σε εκλογές, θα φωτίσει και θα ξεκινήσει δύο άλλες διαδικασίες. Η μία διαδικασία είναι από την Ολομέλεια της Βουλής, η οποία έχει την εξουσία να αναστείλει τη χρηματοδότηση του κόμματος» προσθέτοντας πως αν ασκηθούν διώξεις είναι πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο. «Η άλλη διαδικασία είναι στο Εκλογοδικείο. Έχουν ασκηθεί κάποιες ενστάσεις, οι οποίες θα συζητηθούν τους επόμενους μήνες και εντός του 2024 θα υπάρχουν αποφάσεις επί των ενστάσεων αυτών» προσθέτοντας σε αυτή την περίπτωση πως εάν από τη διαδικασία αυτή την ποινική που προχωράει τώρα προκύψει ότι ο κ. Κασιδιάρης ήλεγχε το κόμμα ή έστω μέρος του κόμματος, τότε αυτό είναι ένα πάρα πολύ κρίσιμο στοιχείο για τη διαδικασία στο Εκλογοδικείο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος