Χ. Δούκας για νέα μέτρα: Η κυβέρνηση προσπαθεί να “θεραπεύσει” πιθανά προβλήματα από παρόχους ενέργειας

Ως ένα καθαρό πλαφόν στη λιανική, εκτίμησε τις σημερινές εξειδικεύσεις των μέτρων ο αναπληρωτής καθηγητής ενεργειακής πολιτικής, Χάρης Δούκας.

Από τον Ιούλιο δεν θα υπάρχει ρήτρα αναπροσαρμογής

Ο κ. Χάρης Δούκας αναλύοντας το σκεπτικό της κυβέρνησης, λέει ότι «δημιουργεί μία διατίμηση στη λιανική, βάζει ένα όριο στις αυξήσεις που προκάλεσε η έκρηξη τιμών και προσπαθεί να “θεραπεύσει” τυχόν προβλήματα που θα δημιουργούνται από παρόχους παραγωγούς οι οποίοι λόγω της διατίμησης που θα υπάρχει στην αύξηση αντί να έχουν υπερκέρδη, που πλέον δεν θα έχουν, μπορεί όμως κάποιοι από αυτούς να έχουν και ζημιές.

Όσο για το αν θα υπάρξει ρήτρα αναπροσαρμογής, ο κ. Δούκας ξεκαθαρίζει: «Αν υπάρξει διατίμηση, όπως ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό, από τον Ιούλιο δεν θα υπάρχει ρήτρα αναπροσαρμογής διότι θα είναι δεδομένη η δυνατότητα αύξησης που προσδιορίστηκε στο 20% σε σχέση με το καλοκαίρι».

Όπως τόνισε ακόμα: «Έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά την ενεργειακή κρίση. Κυριολεκτικά “ξύνουμε τον πάτο του βαρελιού”. Μαζί με το σημερινό πακέτο μέτρων για την ανακούφιση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων από τις αυξήσεις στο ρεύμα, νομίζω ότι έχουμε προσεγγίσει τα 7 με 8 δισ. ευρώ». Μάλιστα πρότεινε μελλοντικές διαφορετικές προσεγγίσεις αναφέροντας χαρακτηριστικά τη ρύθμιση για πλαφόν στην τιμή ενέργειας, που όπως είπε, πρέπει να εφαρμοστεί και νωρίτερα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος