Μπόρις Τζόνσον: Ο πρωθυπουργός που παρέβη όλους τους κανόνες (video)

Array

Την κατάσταση κατά την «επόμενη μέρα» στη Βρετανία μετά την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον περιέγραψε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο δημοσιογράφος Πάνος Πολυζωΐδης.

«Η εντύπωση που αρχικά έδωσε ο Μπόρις Τζόνσον, όταν μετέβη από τον δημοσιογραφικό χώρο σε αυτόν την πολιτικής, ήταν ενός πολύ ταλαντούχου και λαμπερού ανθρώπου, αλλά και εντελώς ιδιόρρυθμου. Ωστόσο είναι ο πρωθυπουργός που παρέβη όλους τους κανόνες και φαίνεται να “τη γλίτωνε”, αφού είναι “εφτάψυχος”. Τελικώς όμως δεν άντεξε και είναι χαρακτηριστικό αυτό που ανέφερε ο ίδιος στις δηλώσεις του: “Ουδείς αναντικατάστατος”».

Ο κ. Πολυζωίδης σημείωσε ακόμη ότι η τάση να είναι κάποιος αντισυμβατικός – αντικομφορμιστής δεν συναντάται πρώτη φορά, φέρνοντας ως άλλο παράδειγμα τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

«Στις εκλογές του 2019 ο Τζόνσον συνέτριψε όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους παίρνοντας σχεδόν 44% των ψήφων. Πήρε 365 έδρες, μια τεράστια πλειοψηφία (…) Όμως ο κόσμος έχει κουραστεί. Από το Δεκέμβριο του 2019 που εξελέγη έχουν αλλάξει πολλά. Τότε η κοινή γνώμη ήταν κουρασμένη από τη διαδικασία ολοκλήρωσης του BRexit και προχώρησε το ζήτημα. Ωστόσο, ο ίδιος δεν ήταν ιδεολογικά από τους πιστούς, σκληρούς οπαδούς του BRexit. Ήταν μάλλον μια κίνηση πολιτικής φιλοδοξίας. Από εκεί και πέρα όμως είχαμε και δύο απανωτές κρίσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει. Στο σκέλος της πανδημίας του κορονοϊού τα πήγε καλά. Στη στάση του απέναντι στον πόλεμο στην Ουκρανία ικανοποιεί την κοινή γνώμη. Ωστόσο υπάρχει ένας πληθωρισμός πάνω από 9% που θυμίζει πολύ παλαιότερες εποχές που όλοι θέλουν να ξεχάσουν», είπε μεταξύ άλλων.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος